BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.405,54
HABER /  DÜNYA

Baş müftünün seks kasedi çıktı! ŞOK!

Başmüftü kendisini bir kadınla gösteren seks videosu üzerine, zamanlamaya dikkat çekerek istifa etti.

Abone ol

KIRGIZİSTAN Başmüftüsü Rahmatulla Egemberdiyev, internete düşen ve kendisini bir kadınla gösteren video üzerine istifa etti.

Kırgızistan'da Başmüftülük görevinden ayrılan Rahmatulla Egemberdiyev, Akipress Haber Ajansı'na verdiği demeçte, müftülükte skandala neden olan görüntüdeki kadının nikahlı eşi olduğunu söyledi.

Kasetin üst düzey yöneticilerin hazırladığı bir komplonün ürünü olduğunu savunan Egemberdiyev, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Evli ve dört çocuklu olduğu bilinen Egemberdiyev, resmi nikahlı eşinin medyada çıkan iddialar üzerine rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

İnternette kasetin ortaya çıkmasının ardından görüntüdeki kadının anne ve babası, sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan görüntülü mesajlarında, kızlarının Egemberdiyev'in dört yıllık hikahlı eşi olduğunu doğruladı.

Kırgızistan Ulema Konseyi, başmüftülük görevine geçici olarak Başmüftü Yardımcısı Maksat Toktomuşev'i getirdi. Yeni başmüftü seçimlerinin şubat başında yapılacağı ifade edildi.

ZAMANLAMAYA DİKKAT ÇEKTİ

Egemberdiyev, “O hanım dört yıldır nikâhlı eşim. Allah’ın huzurunda temizim. Amaç yeniden seçilmemi engellemek” diye konuştu.

Egemberdiyev,“Bu bana karşı organize bir iş. Haysiyetimle oynadılar. Devlet Başkanı Almazbek Atambaev müdahale etmeli” dedi.