BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Baş ağrısında alternatif tedavi yöntemi

Davranış Bilimleri Uzmanı Şirin Hacıömeroğlu, stres tedavisinde kullandıkları EMDR yönteminin baş ağrısı içinde alternatif olduğunu söyledi

Abone ol

Davranış Bilimleri Uzmanı Şirin Hacıömeroğlu, travma sonrası stres bozukluklarının tedavisinde kullandıkları “EMDR” (Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme) yöntemiyle, migren hastalarının sorunlarını hafiflettiklerini söyledi. Şirin Hacıömeroğlu, “EMDR’de kişi, acı veren anısıyla, güvenli bir ortamda yüz yüze geliyor. Bu şekilde onun üzerine gidebilme ve üstesinden gelmek için harekete geçme cesareti buluyor. Mevcut stres faktörünü tetikleyen uyarana karşı duyarsızlaştırılıyor.”

Karaciğer dostu enginar

Market ve pazarlarda tanesi 2,5 liradan satılmaya başlanan enginarın, zengin vitamin ve mineral içeriğiyle sağlık açısından büyük faydaları bulunuyor. Antalya gibi sıcak bölgelerde yetişen, en fazla Marmara ve Ege bölgesinde sevilerek tüketilen enginar, tanesi 2,5 liradan satılıyor. Marmara bölgesi şimdilik Antalya’da üretilen enginarları tüktecek.

Uludağ Üniversitesi Baş Diyetisyeni Sevinç Yetişen ise fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, B1, B2, B6 ve C vitaminleri ile sindirim sistemi için gerekli liflerce zengin enginarın, karaciğer dostu olarak bilindiğini söyledi. Mide ve bağırsaklar için son derece faydalı olan bu sebzenin kalbe de faydalar sağladığını belirten Yetişen, “Bahar mevsimi, tüketim açısından bu sebze için çok uygun. Hücreleri yenileme özelliği de bulunan enginarın bu açıdan yaşlanmayı geciktirdiği de araştırmalarla ortaya konuldu” diye konuştu.