BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.427,59
HABER /  DÜNYA

AB Türkiye seçim sürecinden endişeli

AB’de seçim süreci endişesi Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, Türkiye’deki seçimlerin AB sürecine zarar vermesinden kaygılandığını söyledi

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yarınki Brüksel’e yapacağı ziyaret öncesi Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, Türkiye’nin Kuzey Afrika devletleri için “iyi bir örnek ve ilham kaynağı” olduğunu söyledi.
 Türkiye’de AB ile ilgili hayal kırıklığının büyümesinin kendisini üzdüğünü söyleyen Füle, “Yapılacak olan seçimlerle ilgili endişelerim var” şeklinde konuştu.

KUZEY AFRİKA'YA ÖRNEK

ANKA’nın haberine göre Avusturya gazetesi Salzburger Nachrichten’e verdiği özel bir mülakatta Stefan Füle, “Türkiye, Kuzey Afrika devletleri için iyi bir örnek ve ilham kaynağıdır. Bu ülkeleri reform sürecinde desteklemek için Türkiye, AB ile birlikte önemli bir rol oynuyor” dedi. Füle, konuşmasına şöyle devam etti:

“On gün önce İstanbul’dayken bu mesele için büyük bir sorumluluk duyduklarını hissettim. Türkiye, sadece İslam’ın ve demokrasinin birlikte var olduğu bir ülke değil, aynı zamanda Avrupa Birliği ile de özel bir ilişki içinde.”

AB kaynakları Milliyet’e Füle’nin “Seçimle ilgili endişelerim var” sözüyle seçim döneminde AB sürecinin zarar görmesi olasılığını kastettiğini belirtti