BIST 10.707
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.426,07
HABER /  GÜNCEL

Balyoz'un 'Faydalı sivil'ine önemli görev!

Balyoz Darbe Planı'nda "Kendisinden faydalanılması düşünülen siviller" listesinde adı geçen Kudret Bülbül, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşar Yardımcılığı'na atandı

Abone ol

Balyoz Darbe Planı'nda "Kendisinden faydalanılması düşünülen siviller" listesinde adı geçen Kudret Bülbül, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşar Yardımcılığı'na atandı.
Balyoz Darbe Planı'yla ilgili davada görev başındaki 31 generalin tutuklanmasına karar verilirken Ankara dikkat çekici bir atama yapıldı.

Dağlıca baskını sonrası kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşar Yardımcılığı'na Kudret Bülbül atandı. Bülbül, Balyoz Planı'nda "Kendisinden faydalanılması düşünülen siviller" listesinde yer alıyordu.

94 KİŞİLİK TEŞKİLAT

Hükümet, 13 vatan evladının şehit düştüğü, 8 Mehmetçik'in de PKK tarafından kaçırıldığı 27 Ekim 2007'deki Dağlıca baskını sonrası harekete geçerek Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nı (KDGM) kurmaya karar verdi. Bugün gazetesinin haberine göre; Genelkurmay Başkanlığı'nın talebiyle terörle mücadele ve istihbarat paylaşımında kurumlar arasında koordinasyonu sağlamak amacıyla oluşturulan müsteşarlık geçen yıl şubat ayında faaliyete geçti. KDGM'nin başına ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayıyla İstanbul Valisi Muammer Güler atandı. 94 kişiden oluşan teşkilât şok bir atamayla gündeme geldi. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı'nın iki yardımcılık koltuğundan birine Balyoz Darbe Planı'ndan çıkan listelerde "iltisaklı" (yandaş, bağlantılı) olarak adı geçen Kudret Bülbül'ün atandığı ortaya çıktı.

Listede 224'üncü sırada


Balyoz Planı ile ilgili soruşturmada, İstihbarat Başkanı Kurmay Albay İzzet Ocak'ın imzasına açılan Ek-M (Personel) belgesinde "1'inci Ordu Komutanlığı Güvenlik Harekât Planına Ek-M Lahika-2 İstanbul ve Çevresi Şehirlerde İltisaklı 1'inci Öncelikli Sivil Kişiler" başlıklı bir liste ele geçirildi. Liste, askeri literatürde "iltisaklı" yani bağlantılı, yandaş sivillerin isimlerinden oluşuyordu. Darbe yandaşı kişilerin detaylı açık kimlikleri de listede yer alıyordu. İşte Kudret Bülbül'ün ismi de bu listedeki 224'üncü sırada bulunuyordu. Bülbül'ün, MİT, jandarma ve polis istihbaratının stratejik bilgilerinin toplanacağı KDGM Müsteşar Yardımcılığı'na atanması şaşkınlık yarattı.

HÜKÜMET BELGEYİ BİLMİYOR MUYDU?

Hükümet, Abdulkerim Emek ile Doç. Dr. Kudret Bülbül'ü Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşar Yardımcılığı'na atama karan aldı. İki isim hakkındaki karar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayıyla 4 Şubat'ta Resmî Gazete'de yayımlandı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Kırıkkale Üniversitesi rektörlüğü döneminde araştırma görevlisi olan Kudret Bülbül, "Doğu Siyasal Düşüncesi" ve "Siyaset Bilimi" alanlarında uzman.