BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Barzani'den Suriye'ye silah!

Suriye ordusundan ayrılan Kürtleri eğittiğin,i itiraf eden Barzani bölgeye silah sevkiyatı yapıyor.

Abone ol

Kuzey Irak'ta eğitildikten sonra Suriye'ye geçiş yapan 'peşmerge bitliklerinin' görüntüleri de ortaya çıktı

KİMYASAL SALDIRI ALARMI

bzgiır Suriye Ordusu'na bağlı kaynaklar, tsed'in "Dış güçlere karşı kullanacağı/'' dediği kini yasal silahları sınır bölgelerinde bulunan havalimanlarında depo lamaya başladığını onc surdu.
ABD ve Rusya tehdit savuran Şam yönetimini. "Trajik hatadan kaçın" diye uyardı. • u im I

KAMYONLAR DOLUSU SİLAH

Irak'ta yaşadıkları tecrübeleri Suriye'de kullanmayı amaçlayan Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkam Mesut Barzani, Suriye ordusundan kaçan Kürtlere askeri eğitim verdiğini açıkladı. KDP lideri Barzani'nin Suriyeli Kürt muhaliflerin 'başkent' haline getirmek istediği Kamışlıca da kamyonlar dolusu silah yolladığı öne sürüldü.

ŞEBBiHA'NIN YERİNE PKK GEÇTİ

Suriye Ulusal Konseyi Türkiye Temsilcisi Halit Hoca, sınır bölgesinde Kürt bayrağı çekilen 4 kentin bizzat Esed rejimi tarafından PKKya teslim edildiğini iddia etti. Kamışlı ve Kabani'nin PKKya "devredildiğini" belirten Hoca, "Şu an Şebbiha'nın (Esed milisleri) görevini bu bölgelerde PKK üstlenmiş durumda" ifadelerini kullandı.

MUHALİFLERDEN BAASLI GEÇİŞE VİZE

Suriye Ulusal Konseyi Sözcüsü Georges Sabra ise ilk kez "Baaslı geçişe" vize verdi. Sabra, Beşşar Esed'in çekilmesinin ardmdan ülkedeki geçiş sürecinin, "Esed rejimi üyesi bir kişi" tarafından yönetilmesini kabul etmeye hazır olduğu bildirildi. Ancak, bu ismin kanlı eylemlere karışmamış bir isim olması da şart koşuldu