BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,84
ALTIN 2.400,96
HABER /  DÜNYA

Barzani yelkenleri suya indirdi

Barzani yelkenleri suya indirdi. Türkiye'ye yumuşak mesajlar verdi.

Abone ol

Kuzey Irak’taki Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye konusunda yumuşak mesajlar verdi. Türk devletinin hep destek olduğunu vurgulayan Barzani, "Körfez savaşında bile Saddam zulmünden kaçan vatandaşlarımıza kapılarını açıp, bizi kucaklamıştır. Türkiye ile aramızda bir sorun yaşanıyorsa, bunu savaşla değil diyalogla çözmeye hazırız" şeklinde konuştu.
     
Neçirvan Barzani, düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nın olası sınır ötesi operasyonu ilişkin bir soruyu yanıtlarken Türkiye’nin Kürdistan bölgesine operasyon düzenlemesine karşı olduklarını, Türkiye ile dostluğunu sürdürmek istediklerini belirtti. "Türk yetkilileri ile her ortamda masaya otururuz" diyen Barzani şunları söyledi:
     
"Türkiye ile geçmişten gelen ortak bağlarımız var. Türk devleti halkımıza hep destek olmuştur. Körfez savaşında bile Saddam zulmünden kaçan vatandaşlarımıza kapılarını açıp, bizi kucaklamıştır. Bu dostluğumuzu devam ettirmek istiyoruz. Türkiye ile aramızda bir sorun yaşanıyorsa, bunu savaşla değil diyalogla çözmeye hazırız. Türk yetkilileri ile uygun gördükleri her ortamda masaya otururuz."
     
     KERKÜK BORU HATTINI KÜRTLER KORUYACAK
     
Celal Talabani’nin lider olduğu KYB’nin internet sitesine göre, Neçirvan Barzani, Kerkük-Beyci petrol refinerileri arasındaki boru hatlarını terörist saldırılarından Kürtlerin koruyacağını belirterek "Bu konuda Irak Bakanlar Kurulu’nun onayı alınmıştır" dedi