BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Memur maaşları 1100 YTL olsun

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul memur maaşlarını değerlendirdi.

Abone ol

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, hükümetin ''enflasyon farkını gerçek anlamda telafi edebilecek bir ek zam yapmasını'' istedi.

Tombul, yaptığı yazılı açıklamada, TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının
''gerçekçi olmadığını ve hesap oyunu yapıldığını''  iddia etti. Tombul, şunları
kaydetti:
''Sene başında verdikleri yüzde 3'lük zam, gündelik hayatın gerçek rakamlarıyla boy ölçüşememiştir. AK Parti hükümeti, enflasyon farkını gerçek anlamda telafi edebilecek, iddia ettikleri ekonomik büyümeden kamu çalışanlarına düşen payı verecek ve insanca bir yaşamı mümkün kılacak bir ek zam yapmalıdır.

Bugün 725 YTL olan en düşük memur maaşı derhal 1100 YTL'ye yükseltilmelidir.'' Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı da, 1 Temmuz 2007 tarihi itibariyle memur maaşlarına yapılan artışın ''eksik olduğunu'' öne sürdü.

Avcı, açıklamasında, ''Yüzde 2.1 oranındaki enflasyon farkı ile yüzde 3 ve yüzde 4 oranındaki maaş artışı rakamının maaşlara ayrı ayrı yansıtılması gerekirken, söz konusu oranların birlikte yansıtılması sonucu memurların sofrasındaki bir dilim peynire ve bir kaç zeytine daha hükümet göz dikme uyanıklığı göstermiştir'' ifadesine yer verdi..