BIST 9.916
DOLAR 32,30
EURO 34,58
ALTIN 2.441,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bartın'da beslenme araştıması sonlandı

Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması tarafından, Bartın'da yapılan çalışma tamamlandı.

Abone ol

Bartın Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de beslenme ve sağlık verilerini oluşturmak üzere başlatılan ve 81 ilde toplam 19 bin 56 kişi üzerinde yapılacak olan Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması'nın Bartın'daki saha uygulamasının tamamlandığı, kan ve idrar numuneleri ile görüşme ve muayene formları gönderildiği bildirildi.

Bartın'da tek ekiple adresleri TÜİK tarafından belirlenmiş olan merkezde Okulak Mahallesi'nden 36 hane ve Arıt ilçede Menteşpiri Mahallesi'nden 24 haneyle tamamlanan saha uygulamasında toplam 50 haneden 61 kişi ile çalışıldı. Bunlardan 6 yaş ve üzeri toplam 48 kişiden kan ve idrar numuneleri alınarak, gerekli işlemler ilde tamamlandıktan sonra her bir kişi için 16 tüp kan ve 2 tüp idrar numuneleri dondurularak tüm analizlerin tamamlanabilmesi için Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi.

Çalışma Bartın'da 1 haftada tamamlandı ve ev ziyareti şeklinde gerçekleşen saha işlemleri sırasında vatandaşların duyarlılığıyla zorluklarla karşılaşmadan sonuçlandırıldı.

Sonuçların 4-6 ay arasında illere bildirileceği, çalışmaya alınan kişilere geri dönüş yapılacağı, bu araştırmadan elde edilecek verilerin vatandaşlara yeterli ve dengeli beslenme önerilerinde bulunulması ve sağlık sorunlarına çözüm getirilmesi açısından önem taşıdığı bildirildi.