BIST 10.471
DOLAR 32,74
EURO 35,07
ALTIN 2.441,75
HABER /  GÜNCEL

Barlas: 'İstikbal internettedir'

Mehmet Barlas, internetin sınır tanımazlığını yazdı. İnternet medyasına verdiği desteklerle bilinen Barlas, "İstikbal internettedir" söylemini yineledi...

Abone ol İnternet medyasına verdiği destekle bilinen Mehmet Barlas, "Nerede Türk varsa oraya ulaşabiliyoruz" başlıklı yazısında olduğunu yazdı...

Yazı: Mehmet Barlas
Kaynak:


İNTERNET.

DÜNKÜ haberler arasında internete ilişkin global rakamlar da vardı.
''internetworldstats''ın araştırma şirketi "ACNielsen"e dayanarak yayımladığı verilere göre, halen dünyada yaşayan 6 milyar 420 milyon insanın yüzde 13,9'u (938 milyon 711 bini) internet kullanıyormuş... Türkiye bu listede 7 milyon 270 bin internet kullanıcısıyla dünyada 24'üncü sırada yer alıyor.
İnternetin ilk olarak 1993 yılında girdiği Türkiye'de 2000 yılı sonunda 2 milyon olduğu hesaplanan internet kullanıcısı sayısı, son 4,5 yılda yüzde 263,5 ile yüzde 160 olan dünya ortalamasının hayli üzerinde artarak 7 milyon 270 bine ulaşmış ... Türkiye'de internet kullananların oranı, toplam nüfus dikkate alındığında, yüzde 13,9 olan dünya ortalamasının altında kalmış... Yüzde 9,9.
Haberdeki bu rakamlara bakarken kendi deneyimlerimle karşılaştırdım. Dört yıldır, oğlum Cemil Barlas'ın "Haberx.com" internet sitesi için ben de aktif olarak çalışıyorum. Gerçekten her yıl katlanarak artan girişler var. Bir önemli nokta da, dünyada nerede Türk varsa oraya ulaşmanız mümkün. Haberx'e her gün 82 ülkeden okuyucu giriyor. Sadece ABD'den giren günlük okur sayısı 15 bin dolayında. Buna karşın Almanya'daki Türkler'in internetle tanışıklıkları, nüfus rakamlarıyla doğru orantılı değil.
Global rakamların da "İstikbal internettedir" söylemini doğruladığını tekrarlayarak konuyu noktalayalım.