BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,74
ALTIN 2.408,31
HABER /  GÜNCEL

Barış sürecine Öcalan'la başlamak doğru mu?

Barış sürecinin İmralı ile başlamasının sebeplerini Prof. Dr. Sedat Laçiner canlı yayında sıraları...

Abone ol

İmralı görüşmeleri ile başlayan barış süreci devam ederken, uzmanlardan ve siyasetçilerden olmulu çağrılar geliyor. Ama asıl merak edilen soru "Öcalan ve BDP bu sürecin neresinde duruyor?"...

Samanyolu Haber Televizyonu'nda Asım Yıldırım'ın konuğu olan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner 'Öcalan sürecin neresinde' sorusuna çarpıcı cevaplar verdi.

İşte Laçiner'in kouşmasından satur başları;

Görüşmelere Öcalan'la başlamak çok doğru bir adım diyen Laçiner, bunun sebeplerini şöyle sıraladı:

* Çünkü elimizde Öcalan var. Hapishanenizde duruyor. Onunla görüşmeyeceksiniz de, dağdakiyle görüşecek haliniz yok. En kolayı o..

*2.'si Öcalan'ın bu görüşmeye ihtiyacı var. 10 yıl daha orada kalırsa 70-80 yaşlarında yaşlı bir adam olacak. Yani kişisel bir beklentisi de var.

*3.'sü vizyoner bir kişi Kandil'le kıyasladığınız zaman. Hareket kabiliyeti hapiste olmasına rağmen daha geniş. Tavizi İmralı verdiği zaman PKK içindekilerin buna karşı çıkması biraz daha zor olur. Yani açıktan meydan okuyamazlar dolayısıyla da PKK çatırdamaz.

*Öcalan'ın kitlesel bir destekçi grubu da vardır. Sembolik özelliği vardır. Kürtçü gruplar arasında siyasi bir çimentodur. Sözlerinin sembolik anlamı vardır o yüzden orada başlamak doğrudur."

BDP'NİN DE ADRESİ ÖCALAN

Laçiner çözüme ulaşmada BDP'nin ne kadar rolü olabileceği yönündeki soruyaysa, BDP'nin bağımsız bir aktör olamadığını belirterek, onların da adres olarak Abdullah Öcalan'ı gösterdiğini ifade etti.