BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Baran davasında keşif kararı

Polis kurşunuyla Baran Tursun'un davasında 19 şubatta olay yeri keşfi yapılacak

Abone ol

İzmir'de 25 Kasım 2007 tarihinde dur ihtarına uymadığı iddiasıyla polisin açtığı uyarı ateşi sonucu hayatını kaybeden Baran Tursun'un davasının ikinci duruşmasına Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmada tutuksuz yargılanan sanık polis memuru Oral Emre Atar hazır bulundu. Olaylı geçen ilk duruşmada mahkemenin taraflı olduğunu iddia ederek salonu terkeden baba Mehmet Tursun ve diğer aile fertleri ise ikinci duruşmaya katılmadı.

Tursun ailesinin ve sanık polis memurunun avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada, adli emanetteki mermi çekirdeği ve mermi gömlek parçasının birbiriyle uyumlu olup olmadığı, merminin sert bir zemine çarparak sekip sekmediğinin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek balistik rapor alınmasına karar verildi. Tutuksuz yargılanan sanık polis Atar'ın avukatları, müvekkillerinin can güvenliği ve psikolojik durumunun bozulması sebebiyle duruşmalara gelmemesi yönünde mahkeme heyetinden talepte bulundu. Mahkeme bu talebi olumlu bularak Atar'ın duruşmalara katılmamasına karar verdi.

Duruşmada herhangi bir sürpriz şahit çıkmadı. Mahkeme heyeti, 19 Şubat tarihinde olay yerinde keşif yapılmasını kararlaştırırken duruşma 9 Mayıs 2008 tarihine erteledi.