BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Baraj olmamalı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, yüzde 10 seçim barajının şekil olarak istikrarı sağladığını, toplumsal istikrarı sağlamadığını belirtere...

Abone ol

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, yüzde 10 seçim barajının şekil olarak istikrarı sağladığını, toplumsal istikrarı sağlamadığını belirterek, “Bence baraj olmamalı” dedi.
Kart, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Kart, 73 gazetecinin Gezi Parkı’na verdiği destekten dolayı işten çıkarıldığını iddia ederek, medyada ‘Hükümet Komiserliği’ döneminin başladığını söyledi. AK Partili Mehmet Ali Şahin’in Gezi Parkı eylemcilerinin müebbet hapis cezası ile yargılanmaları gerektiği yönündeki açıklamalarını eleştiren Kart, "Hükümetin her dönem etkili ve gizemli isimlerinden olan Sayın Mehmet Ali Şahin’in, Gezi Parkı eylemleri ile ilgili hukuki nitelendirmesi gerçekten vahim olmanın yanında toplumsal barışımız adına son derece kaygı vericidir. Kimdir Mehmet Ali Şahin? Dönemin Adalet Bakanı olan Mehmet Ali Şahin’in, 17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay saldırısından sonra, TBMM Genel Kurulunda Hükümet adına yaptığı konuşmayı hatırlayınız. Ne demişti Sayın Şahin? ’Sürprizlere hazır olun’ demişti. Türkiye, Sayın Şahin’in dile getirdiği o sürprizleri 2007 yılı Silivri soruşturmalarıyla birlikte, 6 yıldan bu yana dramatik bir şekilde ve toplumun ayrışması pahasına bedelini ödeyerek yaşıyor. Ancak, bu bedeller Hükümete yetmiyor. Sırada ne var? Sırada Taksim Gezi Parkında demokratik haklarını kullanan insanların, bu kez “hükümete karşı suç” nitelemesiyle, TCK’nın 312. maddesinden yargılanması süreci var. Sayın Şahin işaret fişeğini atmıştır. Sayın Şahin; idari ve adli mercilere tavsiye ve telkinlerde bulunuyor ve örtülü talimatlar veriyor" diye konuştu.
Kart, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Daraltılmış bölge ile ilgili bir soruya cevap veren Kart, kendilerinin Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na seçim barajının yüzde 5’e düşürülmesi konusunda teklif verdiklerini söyledi. Partisindeki bazı vekillerin barajın yüzde 3’e düşürülmesi konusunda teklif verdiğini belirten Kart, "Ben yüzde 3’ün de anlamsız olduğunu düşünüyorum. Bence baraj olmamalı" dedi.
Mevcut barajın şekil olarak istikrarın sağladığını, ancak toplumsal istikrarı sağlamadığın belirten Kart, “Niye darbe hukukun arkasına sığınıyorsunuz, niye oy hırsızlığı yapıyorsunuz?“ dedi.
(İHA)