BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,25
HABER /  DÜNYA

Bankada yangın sensörü devreye girince

Kağıthane’de bir marangoz atölyesinde çıkan yangın, üst katındaki banka şubesinin sensörlerini devreye sokunca büyük panik yaşandı. Banka mü...

Abone ol

Kağıthane’de bir marangoz atölyesinde çıkan yangın, üst katındaki banka şubesinin sensörlerini devreye sokunca büyük panik yaşandı. Banka müşterileri kısa sürede tahliye edilirken, yaşanan aksamalar, alevlerin kontrol altına alınmasıyla yeniden normale döndü.
Olay, Kağıthane Çağlayan Mahallesi Taşocağı Caddesi Yurt Sokak üzerinde bulunan bir iş merkezinde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre; bodrum katta faaliyet gösteren marangoz atölyesinde elektrik kontağından yangın çıktı. İşyerindeki talaşların tutuşmasıyla alevler kısa sürede atölyeyi sardı. İhbar üzerine bölgeye Şişli ve çevredeki ilçelerden takviye itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, yangını söndürmek için kısa sürede alevlere müdahale etti. Bu sırada işyerinden yükselen yoğun duman, üst kattaki banka şubesindeki yangın sensörlerini devreye soktu. Alarmın devreye girmesiyle birlikte şubede bulunan müşteriler büyük panik yaşadı. Banka güvenlik görevliler müşterileri kısa sürede şubeden tahliye etti. Bu sırada iş merkezindeki bazı çalışanların da yangın merdivenlerine çıktıkları görüldü. Kontrol altına alınan yangın da ölen ya da yaralanan olmazken, atölyede hasar oluştu.
Olayın görgü tanıklarından Rıfat Kurt, “Yangın, elektrik kontağından çıkmış olabilir. Ben burada mal yüklüyordum, bir baktım dumanlar yükseliyor. Dumanlar yükselince banka (sireni) ötmeye başladı” dedi.
(İHA)