BIST 10.323
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.402,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bandırma'da balıkçılara denetim

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, balık sezonunun 1 Eylül'den itibaren başlayacak olması nedeniyle balık halinde denetimlerde bulundu.

Abone ol

Yeni sezon öncesi Balık Hali perakende satış yapan esnafa çevre düzeni ve sağlık koşulları ile ilgili uyarılarda bulunan Mirza, gerektiğinde bu koşulları sağlamak için çeşitli yaptırımlarda bulunabileceklerini söyledi.

Yeni başlayacak olan balık sezonu öncesi Balık Halinde esnafla bir araya gelen Mirza esnafın talep ve şikayetlerini dinledi. Gerekli tedbirlerin alınacağını belirten Mirza, perakende satış yapan esnafa da çeşitli uyarılarda bulundu. Satış yapılan alanların çevre sağılığını tehdit etmeyecek şekilde ve hijyenik koşulların oluşturulmasını isteyen Mirza, bu konuda kesinlikle taviz verilmeyeceğini ifade etti.

Mirza, “Esnafımızdan gelen talepler doğrultusunda çatılar onarıldı. Gölge ve güneşlikler uzatılarak hem esnafımız için hem de alışveriş yapacak vatandaşlarımızın daha rahat etmelerini sağladık. Ancak çalışmalarımız bununla da bitmeyecek. Her şeyden daha önemlisi halkımızın sağlığı için gerekli çevre ve hijyenik koşulların oluşturulmasıdır. Bunun için gerektiğinde yaptırım uygulamaktan kaçınmayacağız” dedi.

Yeni sezonla birlikte merkez caddelerde seyyar şekilde balık satışına izin verilmeyeceğinin altını çizen Mirza, belirlenen cadde ve bu cadde üzerindeki güzergahlarda seyyar satışlara izin verileceğini söyledi.