BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,79
ALTIN 2.412,97
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Keçiören Kosova'yı ağırladı

Keçiören Belediyesi düzenlediği Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde dost ülkelerin Ramazanı'nı Keçiören'de yaşatmaya devam ediyor.

Abone ol

Kosova Büyükelçisi Bekim Sejdin ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın katıldığı programda ilk olarak Kosova Evi açıldı.

Kosova'nın kültürel ve geleneksel eserlerinin sergilendiği Kosova Evi'nde ziyaretçilere Kosova'nın tarihi ile ilgili bilgiler verildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mustafa Ak, Kosova'nın bağımsızlığını yeni kazanmış, dünyanın en genç devleti olduğunu belirterek, "Kosova tarihi beraberliğimizin olduğu bir ülke, onlar bizim kardeşlerimiz. Bu sınırları aşan kardeşliğe bir nebze katkımız olduysa büyük mutluluk duyarız" dedi.

Kosova Büyükelçisi Bekim Sejdin ise Türkiye ile Kosova'nın ortak geçmişi ve geleceği olduğunu ifade ederek, "Keçiören Belediyesi katkılarıyla ülkemizi burada tanıtma fırsatı bulduk. Bu etkinliğin tüm Müslümanlar için mübarek ve anlamlı bir Ramazan ayında gerçekleşmiş olması da ayrı bir anlam katmıştır. Bu profesyonelce hazırlanmış etkinlikten dolayı Başkan Mustafa Ak'ı kutluyorum" dedi.
Konuşmaların ardından sahne alan Bayrampaşa Rumeli Folklor Derneği birbirinden güzel Kosova türküleri ve folklor gösterileri izleyenlere güzel bir gece yaşattı.