BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.430,35
HABER /  GÜNCEL

Balyoz sanığından hançerli sitem

Balyoz sanığı emekli albay Erdal Akyazan, kendilerini savunman komutanlarına sert sir dille eleştirdi.

Abone ol

Balyoz davasında tutuklu sanıkları kendilerine sahip çıkmadıklarını düşündükleri komutanlarına ağır sözlerle yükleniyorlar. İşte onlardan birisi de emekli albay Erdal Akyazan.

Mahkemede yaptığı ilginç savunmayı Vatan gazetesi yazarı Can Ataklı, bugünkü köşesine taşıdı. Komutanlarına seslenen Akyazan, "Gel buraya, ya hançerin hepsini sok bitir bu işkenceyi ya da çek çıkar hançeri sırtımdan ve sar yaramı" sözleriyle ağır bir sitemde bulunuyor. İşte o ilginç savunma:

“Omuzlarındaki yıldız Samanyolu kadar çok olan dört eski komutanımız var; Hilmi Özkök, Aytaç Yalman, Yaşar Büyükanıt, İlker Başbuğ. Şimdi izninizle buradan onlara sesleneceğim:

Vatansever bir subay bizi sırtımızdan hançerledi. Yalan söyledi, tuzak kurdu. Hançer sırtımızda.

Ey benim eli öpülesi komutanım. Canım çok yanıyor.

Gel buraya, ya hançerin hepsini sok bitir bu işkenceyi ya da çek çıkar hançeri sırtımdan ve sar yaramı.

O zaman seni affeder miyim? Asla. Yaramı sarsan da artık seni affetmem. Bana emir komuta etmiş olma onurunu sonsuza kadar geri alıyorum.

Ne onu yapıyorsun ne bunu. O zaman da sorarlar adama. Peki ne için yaşıyorsun.”

Emekli albay mahkeme heyetine karşı en son da şu cümleyi söylemiş; “Sizden tek talebim hukuku egemen kılmanız. Eğer bunu başaramazsak bu cumhuriyet çöker. Çöker de ne olur? Hiçbir şey olmaz. Dün çökmüş bir imparatorluğun yıkıntıları üzerine ulusça yepyeni pırıl pırıl bir cumhuriyet kurduk. Bir kere yaptık, yine yaparız.”