BIST 9.709
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.491,05
HABER /  GÜNCEL

Balon çabuk söndü Esed rejiminin 'bayrak çektik' yalanı patladı

Terör örgütü YPG'nin davetinden sonra "Münbiç'e girdik, bayrak çektik" diye açıklama yapan Esed rejiminin balonu çabuk söndü... Münbiç kırsalına gelip 'bayrak çektik' yalanı söylemişler...

Abone ol

TÜRKİYE'nin operasyon yapacağı korkusuyla Esed rejimine sığınan PKK/YPG, Suriye ordusunu Münbiç'e davet etmişti. Bu açıklamadan kısa süre sonra Suriye Ordu Sözcüsü "Münbiç merkezine girdik, Suriye bayrağını çektik" açıklaması yaptı. Ancak Suriye'nin algı operasyonu çabuk çöktü. PKK'nın ana omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Meclisi (DSM) Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ehmed, Esed rejimi ordusunun şehir merkezine girmediğini söyledi. Uluslararası ajanslar da yerel kaynaklardan bu bilgiyi doğruladı. 

Esed rejiminin "Münbiç'e bayrak çektik" açıklamasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'nin Münbiç'e yönelik psikolojik bir çalışma, psikolojik bir eylem içinde olduğunu biliyoruz. Ama ortada henüz daha kesinleşmiş bir şey yok" demişti. Erdoğan bir kez daha haklı çıktı. Rusya'nın 'memnuniyet duyuyoruz' açıklaması da boşa düştü.

Suriye Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, ordu birliklerinin Münbiç'e girip Suriye bayrağı çektiği ve kentteki tüm yurttaşların güvenliğini garanti ettiğine dair açıklama yaptı. Açıklamada 'tüm işgalcilerin yenilgiye uğratılacağı' da vurgulandı. Ancak Batılı ajansların haberlerinde, hükümet güçlerinin Münbiç'e vardığı, ama şimdilik cephe hatlarında beklediği ifade edildi. 

Erdoğan'dan son dakika Münbiç açıklaması

 REUTERS 'GİRDİKLERİ MEÇHUL' DEDİ... Suriye Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı'nın açıklamasını aktaran Reuters, "ABD güçlerinin üssünün bulunduğu ve devriye gezdiği Münbiç'in içine hükümet güçlerinin yayılıp yayılmadığı meçhul" dedi. Bir kent sakinine dayanarak hükümet güçlerinin henüz Münbiç'in içine girmediğini kaydetti. Kent sakini "Suriye bayrağı falan görmedim, her şey eskisi gibi" izlenimini aktardı.

AP: CEPHE ÖN HATLARINA GELDİLER... Associated Press (AP), DSG'nin siyasi kolu Demokratik Suriye Meclisi'nin (DSM) Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ehmed'e dayanarak, Suriye hükümet güçlerinin Münbiç cephesinin ön hatlarına ulaştığını duyurdu. 

ABD ASKERLERİ DEVRİYE GEZİYOR... ABD güçlerinin henüz çekilmediğini ve Münbiç'in içi ile Türkiye destekli ÖSO'nun varlığından ötürü gergin olan ön hatlarında devriye gezdiğini aktaran Ehmed, ABD'nin tamamen çekilmesi durumu hakkında Rusya ve Suriye hükümetiyle bir anlaşma üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

GÖZLEMEVİ DE DOĞRULAMADI... Suriyeli muhaliflerin İnsan Hakları Gözlemevi de Suriye hükümet güçlerinin kentin eteklerinde, Münbiç ile daha batıda ÖSO'nun bulunduğu bölgenin tam arasında konuşlandığını söyledi. AP'ye konuşan bir Münbiç sakini, "Hükümet güçlerinin ortalıkta olduğuna dair henüz bir işaret yok" dedi.

ESED TV ALGI YAPIYOR AMA... AP'ye göre Suriye devlet televizyonu Münbiç'e gece hareket eden bir askeri konvoyun ve Münbiç'e gündüz yağmur yağmasının görüntülerini yayımladı, ama herhangi bir Suriye askeri göstermedi. Türkiye'nin kurdurduğu, ÖSO ağırlıklı, 'Suriye Ulusal Ordusu' isimli grubun sözcüsü Yusuf Hamud, Reuters'e, "Münbiç'in içinde rejim güçlerinden hiçbir asker bulunmuyor" diye konuştu.

YPG çekildi Suriye ordusu girip bayrağı dikti

Münbiç'te hareketlilik ABD helikopteri alçak uçtu