BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Balkanlara yardım eli uzattık

Bosna-Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan dahil olmak üzere Batı Balkanları etkisi altına alan sel ve su baskınları karşısında uluslararası des...

Abone ol

Bosna-Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan dahil olmak üzere Batı Balkanları etkisi altına alan sel ve su baskınları karşısında uluslararası desteğe ihtiyaç duyan bölge ülkelerine Türkiye yardım elini uzattı.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan tarafından yapılan açıklamada, afet ve acil durumların koordinasyonundan ve Türkiye’nin insani ve acil yardım konusunda “ortak gücü”nün harekete geçirilmesinden sorumlu kuruluş olan Başbakanlık AFAD’ın Batı Balkanları etkisi altına alan sel ve su baskınları ile ilgili olarak bölgenin ihtiyacını tespit etmek, yapılacak insanı yardımların nitelik ve niceliğini belirlemek ve kurumlar tarafından yapılacak yardımları yerinde koordine etmek üzere AFAD uzmanlarından oluşan bir heyeti Bosna-Hersek’e gönderdiği belirtildi. Söz konusu uzman ekibin 18 Mayıs 2014 Pazar günü akşam saatlerinde Bosna Hersek’e hareket ettiği kaydedildi. AFAD Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nin yardımları etkin bir şekilde yönetebilmek için Türk ve yabancı kuruluşlar ve temsilcilikler ile sürekli temas halinde çalışmalarını kesintisiz olarak sürdürdüğü belirtildi.
(İHA)