BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SEÇİM

Balıkesir'de 3 güçlü aday sandık başında

Türkiye nefesini tuttu seçim sonuçlarını bekliyor. Seçim sonuçlarını en çok merak edenler ise kuşkusuz belediye başkan adayları. İşte sandık başına giden adaylar

Abone ol

AK Parti, CHP ve MHP'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayları, oylarını kullandı.

Balıkesir Belediye Başkanı ve MHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok, Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulunda eşiyle oy verdi.

Ok, okulun bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerin, Türkiye, Balıkesir ve millete hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

SEÇİM SONUÇLARI CANLI YAYINLA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Milletin yerel seçimdeki tercihinin genel seçimi de etkileyeceğini düşündüğünü vurgulayan Ok, şunları kaydetti:

"Milletin verdiği kararın, sandıktan çıkacak iradenin üzerine söylenecek bir şey yok. Millet ne derse odur. Bugün söz milletin, Balıkesir halkının. Sonuç ne olursa memleketimiz için hayırlı olsun. Yoğun bir kampanya dönemi geçti. Şu anda sandıklarda oy kullanımı iyi gidiyor. Halkın yoğun ilgisi var. Bu ilgiyi, milletin, üzerinde oynanmaya çalışılan oyunlara tepkisi olarak düşünüyorum."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Edip Uğur ise eşiyle Çiğdem Batubey Ortaokulunda oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, ilk kez bütün kırsalı, köyleriyle Balıkesir'de yaşayanların, büyükşehir için oy kullandığını hatırlatarak, "Seçimlerde vatandaş söz sahibi oluyor. Güzel bir bahar havası, demokrasi şöleni. Katılım fazla, vatandaşlarımız oylarını kullanacak. Balıkesirliler için hayırlı olsun" dedi.

Seçim sürecinin yoğun ve iyi geçtiğini, iki aya yakın bir sürede tempolu çalıştıklarını dile getiren Uğur, "Herhangi bir olay olmadı. Karşılıklı anlayış içinde bütün partilerin adayları propagandalarını yaptı. Bugün vatandaş sandığa gidiyor, son sözü onlar söyleyecek. Söz ve karar milletin. Herkesin bu söze ve karara itibar etmesi lazım" diye konuştu.

CHP'nin adayı Sami Sözat da Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde oyunu kullanmasının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ciddi anlamda olaylar yaşanmadan Balıkesir'de bir seçim dönemi yaşandığını ifade ederek, vatandaşları kırmadan, hür iradeleriyle tercihlerini yapabilmelerini sağlamayı amaçladıklarını ve bunu da başardıklarını söyledi.

Sonuçlar açıklanıncaya kadar ve sonrasında da olumsuzluk yaşanmamasını temenni eden Sözat, "İnşallah Balıkesirlilerin vicdanlarına uygun sonuç çıkar. İnşallah zafer bizim olur diye temenni ediyorum" ifadesini kullandı.