BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Balık yağı, herkese şifa değil

Çoğu kişi, balık yağının kalp hastalarına iyi gelir diye biliyor. Oysa bu kural, geçerliliğini yitirdi. Balık yağı, bazı kalp hasatalarını, daha da kötü yapıyor.

Abone ol

ABD'de yapılan bir araştırma, kalp ve damar hastalıklarında yararlı etkileri olduğu belirtilen Omega 3 yağ asidi bakımından zengin balık yağının, kalp ritmi bozukluğundan şikayetçi ve kalbine, kalbin tekrar normal ritmine dönmesini sağlayan defibrilatör cihazı takılan kişilerde zararlı olabileceğini ortaya koydu.

Doktorlar, kalbine defibrilatör yerleştirilmiş 200 kişi üzerinde 2 yıl boyunca yaptıkları araştırmadan sonra balık yağında bulunan polisatüre asit yağlarının, defibrilatörün sağladığı elektrik şokunun kalbe iletilmesini sağlayan kalp kası çeperi hücrelerini etkileyebileceği sonucuna vardı.

Doktorlar, 2 sene boyunca, kalbine defibrilatör takılan bir grubun yarısına balık yağı olduğunu belirterek plasebo (etkisi olmayan ilaç), grubun diğer yarısına da 1,8 gram balık yağı verdi. Balık yağı alan ve kalp atışı düzensizliklerinden şikayetçi kişilerin yaklaşık yüzde 46'sı, plasebo alanların ise yüzde 36'sı araştırma boyunca taşikardi krizi geçirdi.

Kaynak : www.mynet.com