BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.429,13
HABER /  DÜNYA

Balık avlamak için gittiler, geri dönmediler

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar beldesi Babakale köyü yakınlarında, zıpkınla balık avlamak için dalış yaptıktan sonra kaybolan...

Abone ol

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar beldesi Babakale köyü yakınlarında, zıpkınla balık avlamak için dalış yaptıktan sonra kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.
35 yaşındaki Gültekin Atala ile 50 yaşındaki İhsan Yavuz, dün akşam zıpkınla balık avlamak için denize daldı. 2 balıkçıdan haber alamayan yakınları, jandarmaya bilgi verdi. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler, bölgede arama kurtarma çalışması başlattı. Sahil Güvenlik ekiplerinin, sabah saatlerinde başlattığı arama-kurtarma faaliyetine, bölgedeki balıkçılar da destek veriyor. Bir yandan denizin içi aranırken, diğer yandan yakın koylarda arama çalışmaları sürdürülüyor. Kayıp balıkçıların arkadaşları ise, birisinin usta bir dalgıç olduğunu ve sürekli dalarak balık avladığını, diğerinin ise henüz acemi olduğunu belirttiler. Kayıp balıkçıların yakınlarının, sahildeki endişeli bekleyişi sürüyor.
(İHA)