BIST 9.986
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.437,95
HABER /  GÜNCEL

Balbay'ın tahliyesinde flaş haber

CHP ve Mustafa Balbay'ın avukatları Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararla tahliye kararı bekliyor.

Abone ol
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Mustafa Balbay'ın avukatlarına bugün karar verilmeyeceğini açıkladı. Buna rağmen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç'tan ilginç bir açıklama geldi. Koç, Balbay'ın akşam saatlerinde tahliye edilmesini beklediklerini söyledi.
 
Ergenekon davası tutuklusu Mustafa Balbay'ın uzun tutukluk ihlali yapıldığı gerekçesiyle yaptığı başvuruyu Anayasa Mahkemesi haklı bulmuş ve kararında, “Yasama faaliyetlerine katılmadıkları gerekçesiyle milletin temsil yetkisi ölçüsüzce ihlal edilmiştir" demişti.
 
Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından ise Balbay'ın avukatları Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye talebinde bulunmuştu. Tahliye talebine ilişkin savcının mütalaasının mahkemeye ulaşmasının ardından ise bugün kararın açıklanması bekleniyordu.
 
Ancak mahkeme heyeti, Mustafa Balbay'ın avukatları Ulaş Özkan ve Oktay Yılmaz'a, tahliye talebine ilişkin bugün karar çıkmayacağını bildirdi.  Balbay'ın avukatları bugün sabah saatlerinden itibaren Silivri Cezaevi yerleşkesinin karşısındaki büyük adliye binasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını bekledi.  Ancak saat 15.30 sıralarında mahkeme kaleminde çalışan bir görevli, baro odasında bekleyen avukatların yanına gelerek mahkeme heyetinin 'bugün karar çıkmayacak, boşuna beklemesinler" şeklinde haber gönderdiğini açıkladı.  Avukatlar Özkan ve Yılmaz'a savcının mütalaasının ne yönde olduğunun kendilerine tebliği konusunda ise savcının, “Mahkemeden alabilirsiniz” dediği belirtildi.  Mahkeme heyetinin Balbay'ın tahliye talebine ilişkin kararını gelecek hafta içerisinde açıklaması bekleniyor.
 
"TAHLİYE BEKLİYORUZ"
 
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Mustafa Balbay’ın akşam saatlerinde tahliye edilmesini beklediklerini belirten Koç, "Umarım 13. Ağır Ceza Mahkemesi hürriyeti kısıtlama suçunu işlemez. Mutlaka gecikmeden Balbay ve diğer tutuklu vekillerin Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karar doğrultusunda tahliyeleri gerekir. Bugün akşama kadar gerçekleşmesini bekliyoruz. Aksi takdirde tekrar Trakya’da bulunan her dakika konuşan kişinin vesayetinin tutukluğun sona erdirilmemesi yönünde bir sonuç ortaya çıkar" dedi.