BIST 10.080
DOLAR 32,30
EURO 34,62
ALTIN 2.413,89
HABER /  DÜNYA

’’Seçimlerde asfaltı toprağa gömeceğiz’’

HDP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, “Seçimlerde asfaltı toprağa gömeceğiz” dedi.<br/>BDP İstanbul İl Ba...

Abone ol

HDP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, “Seçimlerde asfaltı toprağa gömeceğiz” dedi.
BDP İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği dayanışma yemeğine HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder ile HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü katıldı. Seçimlerle ilgili bir konuşma yapan Sırrı Süreyya Önder, seçimde asfaltı toprağa gömeceklerini söyleyerek, “Asfalt belediyeciliğini betona değil toprağa gömeceğiz. Betona kestirdikleri bu kenti başlarına yıkacağız” dedi.
HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü ise, mücadele etmeden barışın olmayacağını belirterek, “1917 yılında Rusya’nın yaptığı gibi Kürt halkının, Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun önüne düşmeye yazgılı kılındı. Biz onlara mücadelelerinde omuz veriyoruz, birlikte mücadele ediyoruz. Asla ama asla Türkiye’nin tamamını, Ortadoğu’nun tamamını kazanmadan Kürtlere özgürlük yok. Kader bizi bağladı, bundan kaçış yok. İsteyen buna kader desin, isteyen tarih desin. Omuz omuzayız, birlikteyiz, mücadelelerimiz iç içe” dedi.
(İHA)