BIST 9.525
DOLAR 32,65
EURO 34,88
ALTIN 2.511,93

Balayı Otelleri

Balayı mekanları, balayı otelleri, balayı odaları için romantik tatil önerileri... Bodrum'dan Kıbrıs'a farklı otel seçenekleri

Merhabalar,

Balayı otelleri yazı dizisinde Türkiye’nin dört bir yanından ve Kıbrıs’tan farklı balayı otellerini sizlerle paylaşamaya devam ediyorum.

Biz balayı tatilimizde sadece otele bağlı kalmak istemiyoruz, tercih ettiğimiz otelin konumu, oda tipi, servis ve hizmet anlayışı, el emeği göz nuru dokunuşları, gezilip görülecek yerler, keşfedilecek mekanlar, müze ve ören yerleri, gittiğimiz tatil bölgesinde yapmadan geri dönmeyeceğimiz, olmazsa olmaz denilen, o bölgenin kültürel ve folklorik yapısıyla bütünleşmiş ayrıcalıklarını da hayatımızın en mutlu, en romantik zamanlarına katmak istiyoruz diyorsanız işte size Kıbrıs Magosa’dan Kırklareli İğneada’ya, Bolu Gölcük’ten, Muğla Bodrum’a, İzmir Foça’dan Karabük Safranbolu’ya, Kuşadası Selçuk Şirince’ye, Hatay Arsuz’dan Antalya Kaleiçi’ne kadar uzanan geniş bir yelpaze ve farklı iklimler, damak tatları, romantik oteller ve balayı odaları…

       

Bodrum Balayı Otelleri

Akyarlar Balayı oteli

La Brezza Otel Bodrum

Dalga sesleriyle başlayan, müzikle devam eden Bodrum sahillerinde şiir gibi bir yer…

     

Honey Moon Balayı çiftlerini bekliyor

   Her keyifli aile yemeklerinde ya da sohbetlerinde illaki Balayı tatil anıları anlatılır. Zengin balayı anılarına sahip olmak için otellere hapis olmamak gerekir. Bodrum çok geniş bir yüz ölçümünde kendine has özellikleri olan pek çok koya ve beldeye sahip olduğundan size farklı keyifler ve lezzet sunacak müthiş bir lokasyondur.

      

 Bodrum balayı tatilinde Gümüşlükte denize dalarcasına batan günü izlerken o turuncu-sarı-pembe renklere sahip gök kubbenin altında sevgiliniz yanınızdayken zaman dursun isteyeceksiniz. Aşıklar koyunda akvaryum gibi denize girip, Akyarlar’da mehtaba dalarak keyfinize keyif katabilirsiniz.

La Brezza Suite & Hotel kişiye özel butik hizmet anlayışı ve " Mutlu anlardan aklınızda kalan..." sloganıyla Bodrum balayı tatilinizde iyi ki gittik diye anlatabileceğiniz en iyi adreslerden biridir.

       

Otele girişinizde karşılama içecekleriyle karşılanıp, çiçeklerle donatılmış odanıza çıktığınızda balkonunuzda Karaincir manzarasını izlerken ilk gün sürprizin olan şarap, meyve ve çikolatadan oluşan balayı sepetinizin tadını çıkarabilirsiniz, akşamına havuz başında mumlarla çevrili masanızda baş başa yiyeceğiniz romantik akşam yemeği ikramı unutulmaz anılarınızın başında gelecektir.

      

Bodrum'un En iyi Aile oteli sıralamasında 1.liğe oturan La Brezza Suite & Hotel yeni ailenizin temellerini attığınız bu ilk günlerde balayı konuklarını ağırlamaktan mutluluk duyacaktır.

      

Foça Balayı

Bülbül Yuvası Butik Otel Foça

Evliliğe ilk adımı attığınız balayı günlerinizde Foça sokaklarında dolaşmaya başladığınızda yüzüğünüzdeki tek taş Foça’da ki nerede olduğu bilinmeyen karataş ile bütünleşir ise belki de gün gelir Foça’ya yerleşirsiniz.

      

Foça’nın Arnavut kaldırımları, minik kafeleri, balıkçı lokantaları, tekne turuyla deniz keyfi balayı tatilinizde  baş başa geçireceğiniz romantik zamanlara  eşlik edebilir.

       

Kişi için tatilin ne demek olduğunu iyi bilen otel yöneticilerinin misyonu konuklarının beş duyusuna hitap etmek…

         -  Detayları ve zarif dokunuşları ile göze…

         - Kullandığı linen ve aksesuarlarla dokunuşa…

         - Sizi derinlere  götüren müziğiyle kulağa…

         - Otelin tüm köşelerine yerleştirilen o güzel  kokuyla buruna…

         - Doğal, temiz ve özenle hazırlanmış sofralarla damağa…

      

Fokai’alıların kurmuş olduğu kolonilerin adlarını taşıyan odalarında farklı beklentilerinizi bulabilirsiniz . Alalia I, Allalia II, Caria, Meslia, Velia Larissa I, Larissa II odalarının her biri kalplerinizdeki gülümseme için siz balayı çiftlerini bekliyor.

     

Marmaris Datça’da Balayı

Mavi Beyaz Otel

Plaj düğünleriyle mutluluğa giden yolda aşkın anavatanının taşlarına basarak ilk adımı atmanıza şahit olacak tüm doğa, tüm adalar Mavi Beyaz’da diyerek Datça’nın Palamutbükü koyunda odanızdan denizi seyrederek balayınızı geçirebilirsiniz.

      

Kıbrıs Balayı Oteli

Arkın Palm Beach

Bu otelde herkesin bir hikayesi var vazgeçilmez birde efsanesi…

Afrodit’in köpüklerinde yıkandığı adeta aşık olunacak bir deniz, altın sarısı eşsiz bir kumsal ile bütünleşmiş tutkuyu sevenlerin oteli…

     

Aşkın ve inancın dokunuşlarında masmavi bir otel

Nostalji rüzgarlarında, romantik bir aşk filmini yaz sinemalarında “yaz beni de yaz yeminlere” diyerek iskelede bir akşam yemeği ve aşk tadına bir tatil için bir ömür boyu mutluluk dilekleriyle yeni evlenen çiftlere cennet ada Kıbrıs’ımızda ev sahipliği yapabilecek butik otel tadında büyük bir otel…

        

Masalın Adı Şirince

Şirince’de Şirince evlerinde gelin odasında duygu yüklü bir balayı…

Temiz havası, üzüm bağları, zeytinlikleriyle doğa ile iç içe bir tatil özlemiyse aradığınız, aynı zamanda da Efes Antik kenti, Meryem ana, Triene( güllü bahçe), Kuşadası, Milet, Didim hatta Tire ve Birgi gibi antik dönemlerden bugünlere uzanan müze ve ören yerleri gezi duraklarını da şirin bir geziyle fotoğraflayarak sevgi dolu bir balayı için her köşesinde Anadolu yaşam kültüründen izler bulunan  6 odalı ve 15 yataklı Şirince’nin ilk butik oteli Şirince Evlerinin gelin odasını düşünebilirsiniz.

     

 En güzel Balayı Arsuz Otel'e kavuşma zamanınıdır.

Doğu Akdeniz’de Avonos dağlarına bakar Arsuz Oteli, gökteki yıldızlar kadar sayılamayacak hassasiyet  ve incelikleri mutluluklara dönüştürür.

     

Mistiktir, özleyişi simgeler, nostaljiktir, her bir misafirinin hatırasını korur. 50 yılı aşkın bir süredir sade otelcilik anlayışıyla sonbaharda masumdur, ilkbaharda heyecanlanır, yazın kıpır kıpır… Birbirinden ilginç isimlerle adlandırılmış  Arsuz Otel 1962 yılından beri hatıralarıyla yaşayan özel bir yerdir. Denizinin de tadı Hatay’ın kendine özgü lezzetleri gibidir.  

         

Hatay Affan İnci Kahvesinde bir acı kahve ve haytalı tatlısı, Çınaraltı’n da fıstıklı künefe, meyan şerbeti ve Hatay mutfağının kendine özgü yemekleri , Hatay mozaik müzesi, Harbiye Habibi Neccar Camii, St.Pierre Kilisesi, Saman dağı, Fitus tüneli,  gün batımlarında Asi nehrinin üzerinde sevgi, hoşgörü ve inancın güzelliği balayı tatilinizi eşsiz kılabilir.

Balayı otelleri yazı dizisi devam edecek...

Tatil tadında kalın.