BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.444,76
HABER /  GÜNCEL

Bakteriler, ekonomiye zarar veriyor

Doğada sadece gözümüzle görebildiğimiz varlıklar yok. Mikroplar ve bakteriler de yaşamımızla iç içe. Uzmanlar, vatandaşları bakteriler konusunda uyarıyor.

Abone ol

Bursa İl Sağlık Müdürü Osman Ayyıldız, gıdaya bulaşmış tek bir bakteriden 12 saat içinde 1 milyar bakteri ürediğini belirterek, bu durumun iş gücü, maddi kayıp ve ülke ekonomisine büyük zarar verdiği söyledi.

Ayyıldız, yaptığı yazılı açıklamada, yeterli ve dengeli beslenmenin artık tek başına yeterli olmadığını, gıda hijyeni ve güvenliğinin de sağlıklı bir toplum için büyük önem taşıdığını belirtti. Gıda maddelerinin hijyenik şartlarda üretilerek, temiz ortamlarda tüketiciye ulaştırılması gerektiğinin altını çizen Ayyıldız, "Gıdaya bulaşmış tek bir bakteriden 7 saat içinde 12 milyon, 12 saat içinde 1 milyar bakteri üremektedir. Bu durumun iş gücü, maddi kayıp ve ülke ekonomisine büyük zarar vermekte. Bu bakımdan gıda hijyeni, sağlıklı ve güvenli gıda seçimi, saklanmasıyla hazırlanması büyük önem taşıyor" dedi.

Ayyıldız, Yerel Gündem 21 tarafından gıda işletmecilerini hijyen konusunda bilinçlendirmek amacıyla başlattığı "Beyaz Zambak" projesinin önemine de dikkat çekerek, "İşletmelerin hijyenik koşullara uydukları takdirde bunu simgeleyen "Beyaz Zambak" bayrağına sahip olacakları projeye Bursa'da sağlıklı gıda üretimi ve tüketimi konusunda herkesin destek vermesi gerekir. Bir gıda üretimi yapan insan aynı zamanda tüketici olduğunu unutmamalı. Halkımızın bilinçlenmesi ve talebi neticesinde gıda hizmeti sunan işletmelerde işletmelerini idare ettirebilmek için kendilerini geliştirme ihtiyacı duyacaklardır. Bu projeyle toplumun bu konuda bilinçlenmesi, işletmelerin hijyenik koşullarda çalışması ve toplumsal sağlığın korunmasına katkıda bulunması hedeflenmektedir" şeklinde konuştu.

Kaynak : www.mynet.com