BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,96
ALTIN 2.443,57
HABER /  GÜNCEL

Manken ve spiker arasındaki ayrım

Şenol Demiröz'ün Savaş Ay'a "TRT'de çok çirkin spikerler var" açıklaması, tepki topladı. Yalçın Bayer, Demiröz'e "TRT spikerleri manken değil" dedi..

Abone ol Yalçın Bayer, "TRT spikerleri manken değil" başlıklı yazısıyla TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz'e olan tepkisini dile getirdi.

Yazı : Yalçın Bayer
Kaynak :
www.hurriyetim.com.tr

(...) TRT’de, 7 TV ve 13 radyo kanalı ile 24 saat kesintisiz yayın yapılmaktadır. Avrupa’da kamu yayıncılığı yapan emsal kurumlarda TRT’de çalışanların iki üç katı personel istihdam edilmektedir. Eğer TRT’de çalışmadan maaş alan insanlar varsa, bunun sorumlusu kurumun idarecileridir.

(...) Son zamanlarda bazı kişi ve kurumlarca, TRT kurumu ve çalışanları aleyhine yıpratıcı, karalayıcı ve rencide edici açıklamalar yapılmaktadır.

(...) TRT spikerleri özel kanallarda çalışan, maaşını dolarla alan, her gün seçkin markalardan giyinen meslektaşları gibi değerli ve saygın insanlardır. (Şenol Demiröz’ün) ‘Öyle çirkin tipler var’ ifadesini ağır bir hakaret olarak kabul ediyoruz, spikerlerin, mankenlik yapmadığını, haber programlarını fizikleriyle değil güzel ses ve diksiyonlarıyla okuduklarını hatırlatıyor ve onların temsilcisi olarak, hukuki hakkımızın saklı olduğunu ifade etmek istiyorum.

İsmail KARADAVUT Türk Haber-Sen Sendikası Genel Başkanı