BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bakoyanni'den Topbaş'a ziyaret

Yunanistan'daki Demokratik İttifak Partisi Genel Başkanı Dora Bakoyanni, Kadir Topbaş'ı ziyaret etti.

Abone ol

Yunanistan'daki Demokratik İttifak Partisi Genel Başkanı Dora Bakoyanni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaret etti.

Topbaş, ziyarete gelen Bakoyanni'yi, Saraçhane'deki Belediye Sarayının kapısında karşıladı. 

Ziyarette basın mensuplarına açıklama yapan Topbaş, Atina Belediye Başkanlığı da yapmış olan Bakoyanni'nin ''iyi bir dost ve meslektaş'' olduğunu dile getirdi.

 Bakoyanni'nin belediye başkanlığı döneminde, Atina depreminin ardından Yunanistan'a gittiğini belirten Topbaş, sözlerine şöyle devam etti:

 ''Şimdi de bir partinin lideri olarak İstanbul'u ziyaret ediyor. Belediye başkanlığı döneminde 2005'te Atina'da olimpiyatlara da ev sahipliği yaptı. Ben de İstanbul'a olimpiyatları kazandırmayı hayal ediyorum. Bu ziyaretlerin, çok yakın ilişkiler içinde olan iki ülkeyi daha da yakınlaştıracağına inanıyorum. Halklarımızı birlikte geleceğe taşıyacağız.''

Bakoyanni de Topbaş'a, ''samimi karşılaması ve nazik ev sahipliğinden'' dolayı teşekkür etti.

Kadir Topbaş ile eskiden beri beraber çalıştıklarını, Topbaş'ın çalışmalarını yakından takip ettiğini dile getiren Bakoyanni, ''Marmaray'ın temel atma töreninde ve yine büyük bir parkın açılışında birlikte olmuştuk. İkimiz de çok iyi biliyoruz ki yerel yönetimlerin halkın ihtiyaçlarının karşılanmasında ve mutluluğunda çok önemli etkisi var'' şeklinde konuştu.

Bakoyanni, Yunanistan'dan İstanbul'a çok sayıda turist geldiğini ve hepsinin buradan memnun ayrıldığını da dile getirerek, kendilerinin de daha çok Türk vatandaşını Atina'da ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını kaydetti. 

''Atina ve İstanbul'daki depremler gerçekten iki toplumda varolan dostluğu ortaya çıkardı'' diyen Bakoyanni, Türkiye'nin AB'ye üye olmaya hazırlanan bir ülke olduğunu ve Yunanistan'ın da Türkiye'nin üyeliğini desteklediğini vurguladı. 

Bakoyanni, ''Türkiye, inanıyorum ki yakın zamanda müzakere sürecini başarıyla tamamlayarak AB'deki yerini alacaktır'' dedi.

Ziyaretin sonunda Topbaş, Bakoyanni'ye, İSMEK kurslarında geleneksel Türk el sanatlarıyla işlenmiş bir örtü hediye ederek, İSMEK kursları hakkında bilgi verdi.