BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Park Holding parayı peşin ödeyecek

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş'nin nihai pazarlık görüşmeleri tamamlandı. Park Holding, ihale bedelinin peşin ödeneceğini açıkladı.

Abone ol

Park Holdingi A.Ş. Enerji İşleri Genel Müdürü Cevdet Özçevik İhale bedelini peşin ödeyeceklerini söyledi. Özcevik, ihade bedelinin bekledikleri fiyat aralığında gerçekleştiğini ifade etti.

Özçevik Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş'nin nihai pazarlık görüşmelerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özçevik, ödemeye ilişkin sorusu üzerine, ihale bedelinin istenildiği gibi peşin ödeneceğini belirterek, şu anda sıkıntılarının olmadığını söyledi.

Park Holding A.Ş'nin üretimdeki payının yüzde 4-5 civarında bulunduğunu, bunun daha da yükseleceğini kaydetti. Çeşitli yatırımlarının olduğunu ifade eden Özçevik, bu yatırımlar arasında hidroelektrik, rüzgar ve termik yatırımların bulunduğunu söyledi. Özçevik, yatırım planlarına ilişkin soru üzerine de TEDAŞ VE EPDK'nın belirlediği yatırımları yapmak zorunda oldukların ayrıca kendilerinin de yatırımlarının olabileceğini ifade etti. Özçevik, şu anda ortaklık düşünmediklerini, finansmanla ilgili görüşmeleri yaptıklarını söyledi. Bugün gerçekleşen ihalelerde oluşan fiyatlara ilişkin soru üzerine de Özçevik, ''İhalelerdeki fiyatlarda çok yüksek olanlar var, orta halli gidenler var. Bizimki uygun ki aldık'' dedi.