BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bakırköy'de Abdullah Cömert parkı açıldı

Abdullah Cömert Parkı’nın açılışı ve anma etkinliğinde anne ve babası ile yurttaşlar gözyaşlarına engel olamadılar.

Abone ol

Bakırköy Belediyesi Meclisi tarafından geçtiğimiz yıl alınan kararla Abdullah Cömert adı verilen parkın resmi açılışı Annesi Hatice Cömert, Babası Ali Cömert, Kardeşi Zafer Cömert ,Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğu, Sanatçı Orhan Alkaya ve yüzlerce Bakırköylülerin katıldığı törenle yapıldı.

Gezi Parkı Direnişine destek için 3 Haziran 2013 günü düzenlenen eylemde başından vurularak hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in adının verildiği park Kartaltepe Mahallesinde Yeşil Camii’nin karşısında bulunuyor.

Abdullah Cömert Parkı’nın açılışı ve anma etkinliğinde anne ve babası ile yurttaşlar gözyaşlarına engel olamadılar.

unnamed.20140603161806.jpg Toplam alanı 3.017 m2 olan Abdullah Cömert Park’ında 1882 m2  yeşil alan, 483 m2 sert zemin yürüyüş alanı, 312 m2 kauçuk kaplı  çocuk oyun alanı ve spor alanı,195 m2 basketbol sahası yenilendi.

 Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu yaptığı  konuşmada,”Şu an aramızda olan Abdullah Cömert’in annesi, babası  ve kardeşi artık devrimci ruhu içinde hisseden tüm yurttaşlarımızın  annesi, babası ve kardeşidir.Gezi Direnişine destek veren ve bu  uğurda daha 22 yaşında hayatını kaybeden kardeşimiz Abdullah Cömert’in adını Bakırköy’de yaşatmanın onurunu yaşıyorum.Her zaman devrimci mücadele uğruna gerektiğinde yaşamlarını kaybeden mücadele devrimcilerini unutmayacağız.Bundan sonra da baskıya karşı mücadeleyi sıcağı sıcağına sürdüreceğiz.Başta ailemiz olmak üzere bütün milletimizin acısını paylaşıyoruz. Gezi şehitlerinin ilki olan Abdocan’ın adının yazdığı bu park çocuklarımızın geleceğinde mutluluk, özgürlük olsun. İnsanlarımız nasıl Denizleri, Mahirleri, Uğur Mumcuları unutmadıysa Abdocanları, Ethem Sarısülükleri, Ali İsmail Korkmazları da unutmayacak. Tekrar ediyorum devrimci mücadele uğruna hayatını kaybeden kardeşimiz için küçük bir şey yapabildiysek ne mutlu bize.”dedi.

unnamed-(1).20140603162154.jpgBaba Ali Cömert de yaptığı konuşmada,” Devrimci ruhumuzla kazanacağız. Kimseden korkmuyoruz. Öldük yine öleceğiz.”şeklinde konuştu.

Anne Hatice Cömert ise,” Oğlum öleli 1 yıl oldu. Sesini, kendisini çok özledim. Hepimiz için öldü. Özgürlük için öldü.”dedi.

Kardeşi Zafer Cömert de Hatay’da Abdullah Cömert’in öldürüldüğü yerde bir okul yapımı için kampanya başlatacaklarını söyledi.

Orhan Aklaya da ,” Abdullah’ı da diğerlerini de alçakca öldürdüler. Bir rahmet bile dilemediler. Abdocan ayrılığın birleştirici harcı olsun.”diyerek düşüncelerini belirtti.

unnamed-(2).20140603162244.jpg