BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bakire değilim yalanı mahkemede bitti

Evleneceklerdi ama aileler arasında bir anlaşmazlık çıktı. İki sevgili bir plan yaptı ama eline yüzüne bulaştırdı.

Abone ol

BURSA'da evlenmelerine izin vermeyen ailelerini, ‘Biz ilişkiye girdik' diyerek mecbur bırakmak isteyen 15 yaşındaki F.K. ile 17 yaşındaki sevgilisi F.Ç.'nin yalan söylediği, ağır ceza mahkemesinde ortaya çıktı. Sevgililerin duruşmada gerçeği söylemesi, F.K.'nin bakire olduğunun belirlenmesi sonucu tutuklu yargılanan F.Ç., ilk duruşmada tahliye edildi.

Merkez Osmangazi İlçesi Dikkaldırım Mahallesi'nde oturan F.K. ile F.Ç., yaşları 18'den küçük olmasına rağmen evlenmeye karar verip, ailelerini ikna ederek aralarında söz yüzüğü taktılar. 18 yaşına gelince nikah yapmayı düşünen F.K. ile F.Ç., aileleri arasında çıkan anlaşmazlık sonucu evliliklerine izin verilmeyeceğini öğrenince plan hazırladı. F.K. ile F,Ç., ailelerine cinsel ilişkiye girdiklerini söyledi. F.K.'nin ailesi bunun üzerine savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine F.Ç. gözaltına alındı ve sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açılan F.Ç.'nin yargılanmasına başlandı. İlk duruşmada gerçeği söyleyen tutuklu sanık F.K. ve sevgilisi F.Ç., “Aramızda cinsel bir ilişki olmadı. Amacımız ailelerimizin evlenmelerine zorunlu olarak razı olmalarıydı. Ama olay farklı boyuta vardı” diye ifade verdi.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurulu'ndan gönderilen F.K.'nin ‘Bakire' olduğuna dair raporu göz önüne alarak F.Ç.'nin tahliyesine karar verdi. Duruşma, ertelendi.