BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Bakanlıktan zam açıklaması!

Enerji Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci vatandaşı rahatlatan haberi verdi.

Abone ol

Enerji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Ocak ayında elektrik ve doğalgaza zam gelmeyeceği belirtildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, ''1 Ocak 2013 tarihinde elektrik ve doğalgaza zam gerektirecek bir baskı öngörmüyoruz'' dedi.

SIKINTI YAŞANMAYACAK

Kilci, 2012 yılında 48,5 milyar metreküp doğalgaz tüketilmiş olacağını belirtirken, ''2013 yılında bu rakamın küçük bir miktar artacağını öngörüyoruz. Kış aylarında en üst seviyelere ulaşan doğalgaz arz güvenliğinde herhangi bir sıkıntı yaşanmayacak" dedi.

Enerji Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci düzenlediği basın toplantısında “Güney akım hattının bir kolu mavi akım koluyla Türkiye'ye bağlanabilir, bu konuda her türlü değerlendirmeye açığız” dedi.

MEVCUT KONTRATLAR YETERLİ OLACAK

Elektrik piyasası kanunu bugünlerde TBMM'ye gönderileceğine işaret eden Kilci, “Bu yıl gaz tüketimi 48 milyar m3 gelecek yıl bunun biraz üzerinde olabilir. Mevcut kontratlar ihtiyacımız olan gazı karşılamaya yeterli, yeni uzun vadeli kontrat ihtiyacımız yok; spot gaz ve boru gazı alımı zaman zaman olacak” diye devam etti.

Nabucco projesi biraz yavaş gidiyor ama bu projeyi erken terk eden ülke olmayacağız diyen Kilci, “Sinop'taki nükleer santralde EÜAŞ'ın yüzde 50'nin altında hisseye sahip olmasını düşünüyoruz; yüzde 15-45 arasında olacak” dedi.