BIST 9.510
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.492,98
HABER /  GÜNCEL

Bakanlık o kızlar için harekete geçti

Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdüllatif Ç. tarafından cinsel istismar edildiği belirtilen yaşları 13 ve 17 olan çocuklar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından koruma altına alındı

Abone ol

Bakanlık, Hukuk Müşavirliği tarafından açılacak davaya müdahil olacağını, bugüne kadar 126 davaya müdahil olunduğunu ve müdahil olunan davaların safahatının takip edildiğini açıkladı.

KORUMA ALINA ALINDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Kamuoyuna yansıyan ve Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdüllatif Ç. tarafından iki kız çocuğuna istismar edildiği belirtilen olaya ilişkin olarak; Yaşları 13 ve 17 olan çocuklar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından koruma altına alınmıştır. Siirt il müdürlüğümüzün uzmanları çocuklara yönelik sağlık tedbirlerini hemen başlanmıştır.

Ayrıca Hukuk Müşavirliğimiz açılacak davaya müdahil olacaktır. Bakanlığımız bugüne kadar 126 davaya müdahil olmuş ve müdahil olduğumuz davaların safahatını takip etmektedir. Takip edilen davalar arasında 6 dava sonuçlanmış ve en üst hadden cezalar verilmiştir. Bu davalar arasında bakanlığımız tarafından Siirt'te takip edilen iki önemli dava da sonuçlanmıştır. Bunlar; Siirt'te ilköğretim okulunda 2'si kız kardeş 4 kız çocuğuna cinsel istismardan yargılanan eski okul müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu'nun 46 yıl 8 aylık hapis cezası alması. Siirt'te 2 yıl önce uçurumun dibinde ölü bulunan sınıf öğretmeni Esin Güneş davasında olayın bir cinayet olduğu kanıtlanmış ve eşi Güven Güneş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştır."

2 KIZLA BASILAN BDP'LİYE ŞOK!

BDP Genel Merkezi, Siirt'te otomobilinde 2 kız çocuğu ile yakalanan ve çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin'i 'partiden kesin ihraç edilmesi' istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk etti.
4351.jpg