BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.419,76
HABER /  DÜNYA

Bakanlık: Siirt’de ki çocuk istismarı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdüllatif Ç.’nin otomobilinde 13 ve 17 yaşlarındaki kızlara cinsel i...

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdüllatif Ç.’nin otomobilinde 13 ve 17 yaşlarındaki kızlara cinsel istismarda bulunurken yakalanması olayına müdahil olacağını açıkladı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdüllatif Ç. tarafından iki kız çocuğunun istismar edildiğine yönelik, yaşları 13 ve 17 olan çocukların bakanlık tarafından koruma altına alındığı bildirildi.
Siirt İl Müdürlüğü uzmanlarının çocuklara yönelik sağlık tedbirlerini başlattığına dikkat çekilen açıklamada, "Ayrıca Hukuk Müşavirliğimiz açılacak davaya müdahil olacaktır. Bakanlığımız bugüne kadar 126 davaya müdahil olmuş ve müdahil olduğumuz davaların safahatını takip etmektedir. Takip edilen davalar arasında 6 dava sonuçlanmış ve en üst hadden cezalar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, söz konusu davalar arasında bakanlık tarafından Siirt’te takip edilen iki önemli davanın da sonuçlandığı hatırlatılarak, bu davalarda Siirt’te ilköğretim okulunda 2’si kız kardeş 4 kız çocuğuna cinsel istismardan yargılanan eski okul müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu’nun 46 yıl 8 aylık hapis cezası aldığı ve yine Siirt’te 2 yıl önce uçurumun dibinde ölü bulunan Sınıf Öğretmeni Esin Güneş davasında olayın bir cinayet olduğu kanıtlanarak, eşi Güven Güneş’in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığına dikkat çekildi.
(İHA)