BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.428,73
HABER /  DÜNYA

Bakan Şahin’den Sapan’a tepki

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erd...

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a yönelik sözlerini kınadı.
Bakan Şahin, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a yönelik sözlerini kınadığını belirtti. İnsanların düşüncelerini en temiz, en nezih ve en etkili kelimeleri seçerek nezaketle aktarması gerektiğini belirten Şahin, "Bir milletvekilinin Başbakanımızın kızına karşı kullandığı kelimeler bu kuralın en hayasızca çiğnendiği örnek oldu. Siyasi tartışmaya aile fertlerini hakaret dolu kelimelerle dahil eden bu zihniyeti ben de en şiddetli şekilde kınıyorum. Bu terbiyesizliğe karşı kamuoyu gerekli tepkiyi verdi, daha da verecektir" dedi.
CHP grubu tarafından yapılan özür açıklamasını ise olması gereken ve yerinde bir davranış olarak değerlendiren Şahin, basına da yansıdığı gibi Başbakan’ın kızına ahlak dışı sözleri eden milletvekilinin eşine de şiddet uyguladığına dikkat çekti. Şiddetin hiçbir şekilde hoş görülmeyeceğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti: "Örnek olması gereken bir milletvekilinin eşine şiddet uygulamasına karşı net tavır alınmalı. CHP’nin, bir milletvekilinin eşine uyguladığı şiddeti de değerlendirip, gereğini yapması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca, bakanlığımın kadına yönelik şiddeti önleme çalışmalarında bazı CHP milletvekillerinin haksız ve yanlış eleştirileri oluyor. Bu CHP milletvekillerinin de kadına yönelik şiddeti önlemede siyasi menfaatlerinin ötesinde tavır almaları gerektiğini düşünüyorum. Meramını edebinle ifade etmek onu güçlü kılar. Edep, her türlü davanın üzerindedir ve insan, ancak dili kadar edeplidir".
(İHA)