BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bakanlık o fotoğrafı böyle yalanladı

Adalet Bakanlığı, Hayrettin Ertekin'in hastanede unutulduğu ve taksi tutarak Silivri Cezaevi'ne döndüğü iddialarını yalanladı..

Abone ol

Silivri Cezaevi'nde tutuklu Hayrettin Ertekin'in, "hastanede unutulduğu, taksi tutup cezaevine döndüğü" iddialarının kesinlikle gerçeği yansıtmadığı, bu doğrultuda herhangi bir şikayetin de olmadığı bildirildi.

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Silivri 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Hayrettin Ertekin'in tutuklu bulunduğu 26 Şubat 2008'den itibaren Silivri Devlet Hastanesi, Bahçelievler Ağız ve Diş Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bakırköy Devlet Hastanesi'nin diş, göz, dahiliye, kardiyoloji, psikiyatri olmak üzere farklı polikliniklerine 37 kez sevk edildiği belirtildi.

BAKANLIK YALANLADI

Yapılan incelemede adı geçenin sevk işlemleri sırasında basında yer alan "hastanede unutuldu taksi tutup cezaevine döndü" iddialarının kesinlikle gerçeği yansıtmadığı, ayrıca bu doğrultuda herhangi bir şikayetin olmadığı kaydedildi. Bugün bir gazete haberinde Ertekin'in avukatı Lütfi İşbulan'ın söylediklerinin de, iddiaların asılsız olduğunu gösterdiği ifade edilen açıklamada, "Söz konusu haberde avukat, (Süheyl Batum'un söyledikleri doğru değil. Ben kendisinin 50 aydan beri avukatıyım. Ailesi ile de görüşüyorum. Böyle bir olay yaşanmadı. Müvekkilim tansiyon ve kalp hastası. Sürekli hastaneye götürülüyor. Sadece 1,5 yıl önce hastaneye götürüldüğünde, muayene için bir süre bekletiliyorlar. Kendisi de, 'Beni unuttunuz mu?' diye bağırıyor. Ardından muayenesi yapılıp tekrar jandarma tarafından Silivri Cezaevi'ne götürülüyor. Cezaevi Yönetmenliği'ne göre tutuklu ve mahkumlar para taşıyamazlar, dolayısıyla Ertekin'in öyle bir durumda taksi tutması da imkansızdır) diyor" denildi.

BATUM NE DEMİŞTİ?

CHP Milletvekili Süheyl Batum, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, tutuklama konusunda bir mahkeme kararını örnek göstererek, "Hayrettin Ertekin ifadesinde, 'Hastalanınca beni hastaneye götürdüler. Muayene işlerim bitince beni gelip almaları için oturup beklemeye başladım. Saatler geçtiği halde ses çıkmadı. Beni unutmuşlardı. Bir taksiyle Silivri'ye geldim. Taksi parasını da cebimden ödedim' diyor. Hastanede unutulan Hayrettin Ertekin, taksi tutuyor, Silivri'ye gidiyor ve yargıçlar 'tutukluluğun devamına' kararını veriyor. Gerekçe ise kaçma tehlikesinin geçmemiş olması" demişti.