BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  GÜNCEL

Bakanlık müdür odalarına el atıyor

Okullarda derslik olarak belirlenen eğitim öğretim alanlarının müdür odası olarak kullanılması Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i harekete geçirdi...

Abone ol

Bakan Dinçer, mimari projede derslik olarak ayrılan mekânların yönetici odası olarak kullanılmasına son verilmesini istedi.

Dinçer'in yayınladığı genelgeye göre müdür odaları 32 metre kareden büyük olamayacak. Müdür yardımcıları gerektiğinde aynı odayı kullanacak.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 'Okullarda Mekân Kullanımı' konulu bir genelge yayınladı. Dinçer söz konusu genelgede temel eğitim ve ortaöğretimde okullaşma oranının artışına paralel olarak derslik ihtiyacının her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Derslik başına düşen öğrenci sayısının 30'un altına çekilmesi, eğitim ve öğretimin daha nitelikli ve kaliteli hale getirilmesi için her yıl çok önemli miktarda kamu kaynağının yeni okul ve derslik yapımına tahsis edildiğini kaydetti. Dinçer, derslik ihtiyacı her geçen gün artmasın rağmen okullarda yaptığı incelemeler sırasında bazı okul mekânlarının mimari projesine uygun olarak kullanılmadığı, derslik olarak belirlenen eğitim öğretim alanlarının yönetici odası ya da büro olarak kullanıldığını gördüğünü iletti.

Dinçer bu nedenle amacı dışında kullanılan dersliklerin eğitim öğretime kazandırılmasına yönelik bazı tedbirler alınmasını istedi. Genelgede söz konusu tedbirler şöyle sıralandı:

"Okulların mimari projesinde derslik olarak ayrılan mekânların yönetici odası veya idari büro olarak kullanılmasına son verilecek.

Eğitim yapıları, ihtiyaç programlarında ve Bakanlığın tip projelerinde esas alınan ölçüye uygun olarak idari bürolar 16 metre kareden, müdür odaları ise 32 metre kareden büyük olamayacak.

İdari büroların tek odada toplanmasına ve müdür yardımcılarının gerektiğinde birlikte aynı odayı kullanmalarına özen gösterilecek."

Öte yandan genelgeye göre mimari projesinde belirlenen amacı dışında kullanılan dersliklerin tespitine dair çalışmalar, il müdürlükleri tarafından 7 Mayıs 2012 tarihine kadar bitirilecek ve kazanılan derslik sayısı Bakanlığa rapor halinde sunulacak.

2012-2013 eğitim öğretim yılı başına kadar tespit edilen bu mekânlar dersliğe dönüştürülecek.