BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.490,79
HABER /  GÜNCEL

Bakanlık açıkladı Göreme'deki evler yıkılacak

Milyonlarca yıl içinde oluşan doğa harikası peribacalarının hemen yanına yapılan inşaatla ilgili bakanlık yıkım kararı alarak skandala son noktayı koydu.

Abone ol

Başta sosyal medyada olmak üzere turistik alan yapılan inşaata ilişkin dün durdurma kararı alan bakanlık bugün de açıklama yaptı.

2 ay önce inşaatı yapılmaya başlanan otel için Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, inşaatın imar planı dahilinde yapıldığını söyleyerek, otelin yapı kaçak değil ruhsatlı olduğunu söyledi. Ancak doğa harikası peribacalarının yanına yapılan inşaatın ruhsatlı olması tepkileri dindirmedi. Ruhsatlı skandala neden oldu.GÖNÜLLERE SU SERPEN AÇIKLAMA
Dün inşaatın durdurulması kararının alan Kültür ve Turizm Bakanlığı bugün gönülleri rahatlatan bir açıklama daha yaptı. Bakanlık yıkım kararı alındğını belirteren şu ifadelere yer verdi: "Bakanlığımızın, peri bacalarının bulunduğu bölgede kaçak ve çarpık yapılaşmaya karşı verdiği talimatlar doğrultusunda, Göreme beldesinde 2 pafta 9423 parselde yapıldığı belirlenen inşaat hakkında yıkım kararı alınmış ve yıkıma başlanmıştır."