BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakanları ağlatan düet

Engelli çocuklar tarafından yapılan düet Bakan Binali Yıldırım ve Fatma Şahin'i gözyaşlarına boğdu.

Abone ol

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte yürüttükleri "Ulaşımda, İletişimde Hayatın İçerisinde Ben de Varım" isimli sosyal sorumluluk projesi, çerçevesinde gerçekleştirilen programda konuştu.

Bakan Yıldırım, "Ağlamak yakışmaz erkek adamsın diye büyüttüler bizi, ama gönlümüz var, biz de insanız; ağlamasını unutan, göz pınarları kuruyan insanlar, kimseye birşey veremezler. Bazen dil susar, gönül konuşur. Burada dilin sustuğu gönlün konuştuğu bir program yaptık." dedi.

Bakan Yıldırım, konuşmasında, "İnsanlığımızı bize sık sık hatırlatacak bu programlara ihtiyacımız var." dedi. Yıldırım, dünyanın etrafına bakıldığında anlamsız savaşların yaşandığını, hayatların anlamsız yere söndüğünü belirtti.

Bakan Yıldırım, "Belki 500 tane kardeş ve gencimize iş vermekle abartıyoruz, diye düşünebilirler. Bu ülkedeki 76 milyon vatandaşın içindeki 10 milyon olan engelli vatandaşlar için atılan bir adımdı. 5. yılda 500 çalışana ulaşmışız. Bu projeye dahil olacak bir çok kurumun bizlerle hareket edeceklerini düşünüyorum. Gördük çakı gibi postacılar işini en güzel yapmanın gayretini gösteriyorlar. Engeller bizim zihnimizde zihnimizdeki engelleri kaldırdığımızda toplumda sosyal adalet barış ve kardeşlik de sağlanır." dedi.

"BAŞBAKAN BİZE REHBER OLUYOR"

2000'li yıllara kadar engellilerle ilgili bir yasanın ve bakanlığın olmadığına dikkat çeken Bakan Yıldırım, bunları her vatandaşın sormaya hakkının olduğunu söyledi. "İnsanı yücelt ki devlet yücelsin" anlayışını ilke olarak kabul etmezlerse vatandaşla kucaklaşmanın mümkün hale gelmeyeceğini ifade eden Bakan Yıldırım, "Bu gün böyle bir iktidar var. İnsanı ve ülkesini seven bir Başbakanımız var. Onun bu gayretleri bize de yön veryor. Bizim de sorumluluğumuzu aksatamadan rehber oluyor." diye konuştu,

Engelliler için iletişim sektörünü seçmenin arkasında bir gerekçenin yattığını da ifade eden Bakan Yıldırım şöyle konuştu: "Onları seçtik onlar teknoloji şirketi, onlar insanların hayatlarırını kolaylaştırmak için hizmet üretiyorlar. Bunun için gece gündüz çalışıyorlar. O yüzden iletişim şirketleri bu projede gönüllü olarak yer aldılar. Kendi işleri yaparken bunları yan yana oturtamazsınız. Onları, bir araya getiren bu sosyal sorumluluk projesidir. Bu şirketlerin daha da armasını bekliyoruz."

ŞAHİN: İŞİTME ENGELLİLER İÇİN ERKEN TANI VE TEDAVİ PROGRAMI ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

Programda konuşan Bakan Fatma Şahin ise son iki yılda 14 bin engellinin işe yerleştiğini bu rakamın 1500'ünün işitme engelliler olduğunu söyledi. İşitme engelliler de erken tanının önemine değinen Şahin, erken tanı ve tedavi ile işitme engelli çocukların hayatının değişibileceğini söyledi. "Erken tanı ve teşhis" üzerinde çalıştıklarını da kaydeden Şahin, "Ailelerin bizden sonra ne olacak endişesine şunu ifade etmek istiyorum:Sosyal devlet olarak ne olacakları çok belli. Diğer çocuklardan farklı olmayacaklar. onların eksiklikleri yok. Fırsat eşitliği ile büyük bir başarı hikayeleri gerçekleşecek." dedi.

bakanlar-agladi.jpg 

CİLİV: 150 MAĞAZAMIZDA İŞARET ALFABESİNİ BİLEN PERSONEL İSTİHDAM EDİYORUZ

Turkcell' Ceo'su Süreyya Ciliv de Karaman ve Van'daki çağrı merkezlerinde çalışanların yüzde 50'sinin engelli olduğunu söyledi. "150 mağazamızda işaret lisanını kullananlar hizmet veriyor." diyen Ciliv, sesi yazıya, yazıyı sese dönüştürmenin gelişen teknoloji ile mümkün olduğunu, önümüzdeki yıllarda, işitme engelliler için her türlü kitabı ve yazılı materyalı görsel olarak göreceklerini ifade eti. Ciliv, aynı şekilde görme engelli olan vatandaşlar için de her türlü materyalin sesli hale geleceğini dile getirdi. Turkcell'in her sene binlerce öğrencileye burs verdiğini kaydetti.

Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir de, engelli istihdamında önemli mesafe kat ettiklerini söyledi. Avea olarak engelli vatadaşların hayata katılımlarını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Akdemir, şu ana kadar 3200 engelliye istih işe yerleştirmeyi sağladıklarını dile getirdi.

bakanlar-agladi2.jpg


İŞTE O GÖRÜNTÜLER