BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bakanlar’dan eylem yapan acılı ailelere ziyaret

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Büyükşehir Belediyes...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan aileleri ziyaret etti.
‘Gelişen Türkiye İçin, Yeni Türkiye’nin Açılan Kilidi: Çözüm Süreci Çalıştayı’ için Diyarbakır’a gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çalıştayın ardından yaklaşık 23 gündür Büyükşehir Belediyesi önünde çocuklarının dağdan getirilmesi için eylem yapan anneleri ziyaret etti. Yoğun güvenlik önlemleri altında belediye karşısında bulunan refüje gelen bakanlar, burada çocukları dağa çıkan annelerle bir süre görüştü. Bakanlara başlarından geçenleri anlatmak isteyen anneler, “Barış istiyoruz” diye seslenerek sinir krizi geçirdi. Eylem yapan annelerden biri, çocuğunun gömleğini Başbakan Yardımcısı Atalay’a vererek hasretini gömlekle giderdiğini, çocuğunun bulunması için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. Başbakan Yardımcısı Atalay, "Sizin acısını paylaşmak için geldik, sizi tebrik ediyorum. Sizin yaptığınız yiğitçe bir durum. Evlatlarınızı istiyorsunuz, bizde sizin çocuklarınızı getirmek için çalışıyoruz. Esasen bizim amacımız, çözüm sürecinin hedefi dağdakilerin hepsini evine getirmek. Bunun için uğraşıyoruz. Sadece çocukları değil büyükleri de dağdan indirmek için çabalıyoruz. Evlerine gelsinler istiyoruz" dedi.
Bakan Ala ile Eker, anneleri ziyaretlerinin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Annelerin eylem yaptığı yerden belediye binasına kadar yürüyen iki bakanı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı kapıda karşıladı. Belediye eşbaşkanları ile tokalaşan Bakan Ala ve Eker, daha sonra belediye başkanlığı makamına geçti. Toplantı basına kapalı devam ediyor.
(İHA)