BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.410,14
HABER /  GÜNCEL

’’Sokağa terk edilmiş çocuk’’ açıklaması

İstanbul’da yeni binasına taşınan Üsküdar Müftülüğü’nün açılışını yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Bu kadar din gönüllüsünün old...

Abone ol

İstanbul’da yeni binasına taşınan Üsküdar Müftülüğü’nün açılışını yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Bu kadar din gönüllüsünün olduğu yerde sokağa terk edilmiş çocuk olmamalı” dedi.
Daha önce Üsküdar Hükümet Konağı olarak kullanılan bina hükümet konağının başka binaya taşınması nedeniyle Üsküdar Müftülüğü’nün hizmetine verildi. Müftülüğün yeni binasına taşınması nedeniyle yapılan açılışa, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Üsküdar Müftülüğü gibi hizmet veren binalara sadece bina olarak bakılmaması gerektiğini ifade ederek, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizi bekleyen en büyük tehlike nedir diye bana sorsanız müftülükleri işyeri haline getirmemizdir. Müftülükler bizim işyerimiz değildir. Camiler bizim işyerimiz değildir. Kur’an kurslarımız bizim işyerlerimiz değildir. Bizlerde orada çalışan bürokratlar değiliz. Bu kelimeyi de bize yakıştırmıyorum doğrusu. Onun için atanmış din görevlisi yoktur. Adanmış din gönüllüsü olmak zorundayız. Arkadaşlarımızla en çok üzerinde durduğumuz husus budur. Atanmış din görevlisi tabirine karşı çıkalım. Adanmış din görevlisi olmak zorundayız. Aksi takdirde biz bu şehrin ruhuna ruh katamayız” dedi.
Çağın ve insanların değiştiğini vurgulayan Görmez, görev tanımlarının da değişmek zorunda olduğunu dile getirdi. Din görevlilerinin yerine göre vatandaşların ayağına kadar gitmesi gerektiğini vurgulayan Görmez, “Bu kadar din gönüllüsünün olduğu yerde sokağa terk edilmiş çocuk olmamalı. Bu kadar din gönüllüsünün olduğu yerde dargın aileler, sokağa terk edilmiş dağılmış aileler olmamalı. Oralarda huzur olmalı. Oralara biz hizmet etmeliyiz” şeklinde konuştu.
Her sene Ramazan ayında farklı bir tema işlendiğini hatırlatan Görmez, bu seneki temanın ise “Hiç kimse kimsesiz kalmasın” şeklinde olacağını söyledi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Üsküdar Müftülüğü yeni binasında hizmete başladı.
(İHA)