BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  GÜNCEL

Bakanlar Kurulu toplantısını Süleyman Şah krizi mi yarıda kestirdi?

Hükümet neden Bakanlar Kurulu toplantısını yarıda kesip, Özel Güvenlik Toplantısı yapma kararı aldı? Ankara'da akılları karıştıran trafik...

Abone ol

İNTERNETHABER-ÖZEL İÇERİK

Irak ve Suriye tezkerelerinin görüşüldüğü bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısı son dakika kararıyla yarıda kesildi.

Kararın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, Özel Güvenlik Toplantısı için kurmaylarını topladı. Başbakanlık'a MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da çağırılması akıllara Özel Güvenlik Toplantısı'nın nedeninin Süleyman Şah Türbesi'ndeki IŞİD kuşatması olma ihtimalini getirdi.

SÜLEYMAN ŞAH KRİZİ BÜYÜYOR MU?      

Yeni Şafak gazetesindeki habere göre, IŞİD, dün gece itibari ile bin 100 militanını, 36 Mehmetçiğin nöbet tuttuğu, Türkiye'nin yurtdışındaki tek toprağı olan Süleyman Şah Türbesi etrafında konuşlandırdı.                                                                  


süleyman-şah-türbesi.jpg
SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ
SURİYE'DEKİ
VATAN TOPRAĞIMIZ

(OKUMAK İÇİN TIKLAYIN)

Süleyman Şah bölgesinden gelen haberlere göre, IŞİD'in türbe etrafında bin 100 militanını konuşlandırdığını ileri sürüyor. Türbeye yönelik bir saldırı yapabileceği ve burada görevli 36 askerimizi rehin alabileceği iddia edilen IŞİD'in kendilerine yönelik olası bir operasyona karşılık, türbeye giden en kritik boğaz sayılan Cadde Köyü'nü elinde tuttuğu ve 420 militanını bu bölgede konuşlandırdı.               
MEHMETÇİK REHİN DÜŞEBİLİR

IŞİD'in türbeyi kuşatması sonrası bir diğer iddia da türbede nöbet tutan 36 askerin rehin düşebileceği yönünde. 

KİLİT İSİM HAKAN FİDAN

Daha önce Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı döneminde internete düşen Süleyman Şah Türbesi'yle ilgili ses kayıtları düşmüştü. Ses kayıtları arasında Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler vardı. 

Dinleme kayıtlarındaki iddialara göre Türkiye, Süleyman Şah krizini kullanarak Suriye'ye müdahale yolu açmak istiyordu.  O dinleme iddialarındaki kilit isim de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'dı.

TEZKERE İÇİN ZEMİN Mİ OLUŞTURULUYOR?

Sosyal medyada yapılan yorumlar ise Süleyman Şah Türbesi'yle ilgili haberlerin Irak ve Suriye tezkerelerinin Meclis'e gelmesinden hemen önce çıkmasını manidar bulundu. Özellikle haberin hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesi tarafından gündeme getirilmesi 'tezkereler için zemin hazırlanıyor' yorumlarına neden oldu. 

49001.jpg