BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Bakanlar ilanla toplanmış!

Başbakan Erdoğan, MHP-DSP-ANAP hükümetinin Bakan Kurulu'nu nasıl topladıklarını açıkladı

Abone ol

Kars Sarıkamış'ta vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan, AK Parti iktidarı öncesi MHP-DSP-ANAP hükümetinin Bakan Kurulu'nu nasıl topladıklarına ilişkin ayrıntı verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu ülkenin evlatları birbirine şüpheci nazarlarla bakmasın, ne etnik ne mezhepsel ne de bölgesel ayrımcılığa prim vermeyelim'' dedi. Başbakan Erdoğan, Sarıkamış'ta belediye işhanının balkonundan halka seslendi. Ardından aynı işhanındaki partisinin ilçe kongresine katıldı.

Erdoğan, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, 3 Kasım'dan sonra Türkiye'de çok şeyin değiştiğini belirterek, bu tarihin üzerinden 3 yılın geçtiğini, ''tepeyi döndüklerini'' söyledi. 2007 yılında gerçekleştirilecek seçimlerine 2 yıl kaldığını, bu süreçte aynı heyecanla, aşkla yola devam edeceklerini kaydeden Erdoğan, hükümetin eğitim, sağlık, adalet ve emniyet alanlarındaki faaliyetlerini anlattı.

İlköğretimde okuyan öğrencilerin kitaplarını ücretsiz dağıttıklarını, gelecek yıl da liseler için aynı uygulamayı yapacaklarını anımsatan Erdoğan, ''Kaynak Türkiye, kaynak AK Parti'' diye konuştu.

Daha önce kaynakların yolsuzluk şebekelerine, hortumculara gittiğini şimdi ise millete aktarıldığını anlatan Erdoğan, Kars'a yapılan yatırımlarından da söz ederek, kendilerini eleştirenlere, ''Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri ulaşamaz. Biz laf değil, iş üretiyoruz'' diye seslendi.

Bir çocuğun bile 9 ay 10 günde doğduğunu, 80-90 yıllık beklentilere 3 yıllık hükümetten hemen yanıt vermeyi beklememek gerektiğini anlatan Erdoğan, her şeyin plan ve program içinde sürdürüldüğünü anlattı. Halkın dertleriyle dertlenmenin iktidarın görevi olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, daha önce toplanan vergilerin faize gittiğini söyledi.

Ekonomideki olumlu gelişmeler nedeniyle enflasyonun düştüğünü vurgulayan Erdoğan, bazı kesimlerin Merkez Bankası'nın para basmasını istediğini kaydederek, bu isteğin ''ihanet olduğunu'' ifade etti. Erdoğan, ''Nasıl karşılıksız para basılır? Bu, benim memurumun, çiftçimin, halkımın cebinden çalmaktır'' diye konuştu.

Türk Lirası'ndan 6 sıfırın atıldığını, geçmişte ''Türk parasının delikli kuruş bile etmediği''nin söylendiğini anlatan Erdoğan, 6 sıfırın liradan atılmasına da bazı kesimlerin eleştiri getirdiğini hatırlattı. Türk Lirası'nın onurunu koruduklarını anlatan Erdoğan, bununla da övündüklerini kaydetti.

Kendilerinden önceki iktidar döneminde 22 bankanın fona devredildiğini anımsatan Erdoğan, ortaya çıkan 50 milyar dolarlık zararın halka ödetildiğini söyledi. ''Bu para halka kalsaydı ne olurdu?'' diye soran Erdoğan, hükümetin çok borçlandığı yönünde eleştiriler bulunduğunu belirterek, ''Az çok borçlanıyoruz, borç yiğidin kamçısıdır'' dedi.

İktidara geldiklerinde milli gelirin 180 milyar dolar olduğunu anlatan Erdoğan, şu anda bunun 350 milyar dolara yükseldiğini, bu rakamın da borç stokunun milli gelire oranını yüzde 91'den, yüzde 57.8'e düşürdüğünü söyledi. Bu anlamda uluslararası standardın yüzde 53 olduğunu ifade eden Erdoğan, bu standardın da yakalanacağını bildirdi. Kişi başına düşen milli gelirin 5 bin dolara yükseldiğini anlatan Erdoğan, hedeflerinin 2007'de iktidara gelmeleri halinde bu rakamı 10 bin dolara çıkarmak olduğunu söyledi.

Erdoğan, ''10 bin dolara çıktığında Türk Milletini tutana aşk olsun'' dedi. Birlik, beraberliği, bütünlüğü bozmaya göz kırpanların olabileceğini, dışarıdan Türkiye'yi kimsenin yıkamayacağını ama içeriden yıkmaya çalışanların olabileceğini anlatan Erdoğan, ''Bunlara gerekli dersi siz vereceksiniz'' diye konuştu. Sarıkamış'ın kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, büyük dedesini ''93 harbinde'' burada kaybettiğini anlattı.

-İLÇE KONGRESİ-

Erdoğan daha sonra belediye işhanındaki salonda gerçekleştirilen merkez ilçe kongresine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada da 2007 yılındaki genel seçimler öncesinde yapılan kongrelerle, kadroların belirlendiğini kaydetti. Erdoğan, mevcut güçlerinin çok daha üstünde bir güçle seçimi kazanacaklarını belirttiği konuşmasında her ay düzenli kamuoyu yoklaması yaptırdıklarını söyledi.

Bugüne kadar yapılan icraatlarında hedefin yüzde 75'ini gerçekleştirdiklerini, kalan 2 yılda da yüzde 25'ini tamamlamak istediklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin milletin iktidarı olduğunu, ''Ahmet'in, Ayşe'nin bireysel iktidarı'' olmadığını dile getirdi.

3 yıl önce halkın sürekli dertlendiği bir Türkiye'nin bulunduğunu, herkesin enflasyondan yakındığını belirten Başbakan Erdoğan, enflasyon canavarını yendiklerini, artık sıçrayan bir Türkiye'nin bulunduğunu söyledi. Erdoğan ''Bir zamanlar züğürdün ağzı kokan bir yapı vardı. Artık güçlü bir Türkiye var'' diye konuştu. Ülke kaynaklarının hortumcuya gitmediğini anlatan Başbakan Erdoğan, hortumcuya gitmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Kendilerinden önceki iktidarda MHP-DSP-ANAP'ın bulunduğunu ifade eden Erdoğan, ''ANAP'ı da tanıyorsunuz, MHP'yi de... DSP'yi de gördük. Bu ülkede nasıl iktidar olduklarını gördük. Bakanlar Kurulu'nu nasıl topladıklarını da gördük. Bakanlar Kurulu'nun nerede toplanacağı için kayıp ilanı veriliyordu'' dedi. Batan bankaların 50 milyar dolarlık zararını vatandaşın ödediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Ama hala sıkılmadan utanmadan vatandaşın karşısına çıkıp konuşanlar olduğunu'' söyledi. Hem de o dönemin yöneticilerinin bunu yaptığını kaydeden Erdoğan, bunların geçmişini iyi bildiklerini söyledi.

-''ÇEAŞ'I KEPEZ'İ VER DİYOR''-

Sadece İmar Bankası'nın Türkiye'ye 6.5 milyar dolar zarar verdiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: ''Ama neyi var neyi yok satıyoruz, tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Şimdi yine meydanlara çıkıyor. Ama az da olsa alkışlayanlar var. Bunları anlamak mümkün değil. 'ÇEAŞ'ı Kepez'i ver' diyor. Bunu da anlamak mümkün değil'' dedi.

Yaptıkları icraatlar için ''At denize balık bilmezse halik bilir'' diyen Erdoğan, kendilerinin bulundukları makamlarda emanetçi olduklarını söyledi. Başbakan Erdoğan ''Bugün varız yarın yokuz kimler baki oldu ki sultanlara kalmadı, Sultan Süleyman'a kalmadı. Öyle çalışalım ki bu gökkubbede bir hoş sada kalsın'' diye konuştu.

Eninde sonunda musalla taşına yatıldığında ''Bu filanca aşiretin lideri, Başbakan ya da Bakan'' denilmeyeceğini sadece ''er kişi'' denileceğini ifade eden Erdoğan, özgürlüklerin önündeki engelleri de kaldırdıklarını söyledi. Türkiye'de özgürlükler sürecinin başladığını, yasakların olduğu bir ülkede hiçbir zaman demokrasinin egemen olamayacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Sabırlı olacağız'' dedi.

-''DİNSEL AYRIMCILIĞA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ''-

Bu ülkenin evlatlarının birbirlerine şüpheci nazarlarla bakmaması gerektiğini ifade eden Erdoğan ''Ne etnik ne mezhepsel ne de bölgesel ayrımcılığa'' prim vermeyeceklerini söyledi. Kürdüyle, Türküyle Lazıyla, Çerkezliyle, Gürcüsüyle, Abhazasıyla, herkesin kendileri için makbul olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu: ''Hepsine biz aynı mesafedeyiz. Bunların hepsinin tepesinde bizi birbirine bağlayan ayrı bir bağ vardır. O da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız ve bundan gurur duyacağız. Dinsel ayrımcılığa da asla müsaade etmeyeceğiz, bakın Irak'ı ne hale getirdiler. Irak'ta nasıl bir mezhep ayrımcılığı yaptılar.

En çok korktuğumuz şey buydu, biz Iraklı liderlere ABD'sinden, Avrupası'na kadar hepsine şunu söyledik'' orada mezhebi çatışmaya fırsat vermeyin.'' Müslümanı kendi içinde birbirine vurdurduklarını kaydeden Erdoğan, ''ülkemizde de bunu yapmak isteyebilirler, geçmişte bunu gördük. Alevilik, Sünnilik... Sakın böyle bir oyuna gelmeyin'' diye konuştu. Bu tür şeylere asla prim vermeyeceklerini ve kimsenin de oyuna gelmemesi gerektiğini dile getiren Erdoğan, teşkilat mensuplarına hükümetin icraatlarını halka iyi anlatmalarını öğütledi.

-KAR MOTOSİKLETİ İLE PİSTTE GEZİNTİ-

Halka verdikleri sözleri tutmak için çabaladıklarını anlatan Erdoğan, ''Eğer halkın cebindeki paranın değeri artmadıysa sandıkta bizi gelin mezara gömün. Biz de siyasi mevta olalım. Halka verdiğimiz sözü tutmazsak bizi de sandığa gömün. Bu millet koyun değil kusura bakmayın halk takdirini yapar' diye konuştu. Erdoğan, kongrenin ardından, Cıbıl Tepe'deki Toprak Otel'e gelerek buradaki tesislerde incelemelerde bulundu. Erdoğan, daha sonra kar motosikletine binerek piste gezinti yaptı.