BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Bakandan Sarıgüle övgü

Şişli'de okul açılışan katılan Milli Eğitim Bakanı ile Sarıgül arasında sıcak mesajlar. Bakan Çelik'ten başkana iltifat yağdı.

Abone ol Milli Eğitim Bakanı Sarıgül'ün Baykal ile olan kavgasına atıfta bulunarak Şişli Belediye Başkanına "Mustafa kardeşimi severim. Ona hep söylerim (İyi adamsın, ama yanlış yerdesin) diye'' konuştu.

Sarıgül ise çizgisinin belli olduğunu AK Parti ile adının anılmasının hakaret olacağını söyledi. Sarıgül Milli Eğitim Bakanı Çelik'e ilçedeki eğitime yaptığı katkılardan ötürü teşekkür etti.

Çelik, Şişli'de restore edilen eski bir köşkte faaliyet gösterecek 3 katlı Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, vakfın kuruluşunun üzerinden 5 yıl geçmesine karşın, önemli hizmetlere imza attığını söyledi.

BAZILARI ÇAĞDAŞLIĞIN LAFINI YAPAR

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Bazıları sadece çağdaşlığın lafını yapar. Bazıları da bizim gibi çağdaşlığı yaşar ve yaşatır'' dedi. Hükümet olarak engellilere yönelik yapılan çalışmaları anlatan Bakan Çelik, 2003'ten beri engelli eğitim oranını yüzde 633 yükselttiklerini, Türkiye'de okul çağında olan özürlü çocuk sayısının 300 bin olduğunu bildirdi.

Hüseyin Çelik, 300 bin çocuktan 200 binine ulaştıklarını ifade ederek, sadece geçen yıldan bu yana eğitilen engelli çocukların sayısında yüzde 133'lük bir artışın yaşandığına dikkati çekti.

ÖZÜRLÜLERE EĞİTİMDEN AYRILAN PAY 1 MİLYAR DOLAR

''Özürlüler Yasası''nın bu hizmetlerin yolunu açtığını, yasanın sadece eğitim ayağının bütçeye getirdiği yükün 1 milyar dolar olduğunu kaydeden Çelik, engelli çocukları evlerinden alarak devletin sıcak şefkatini gösterdiklerini, yatağa bağımlı olanlar için de evlere öğretmen gönderdiklerini, maddi durumu iyi olmayanlara aylık 404 YTL yardım yaptıklarını anlattı.

''Ateş düştüğü yeri yakar. Engelli bir evlada sahip olmanın ne olduğunu ancak yaşayan bilir'' diyen Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Buna önem veriyoruz. Ama helali hoş olsun. Çünkü sosyal devlet, engellisini, yaşlısını, kadınını, dezavantajlısını gören, gözeten devlettir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bizlere her zaman fakiri, engelliyi, çocuğu gözetmemizi, kadına pozitif ayrımcılık yapmamızı iletir. Çağdaşlık aslında budur. Bazıları sadece çağdaşlığın lafını yapar. Bazıları da bizim gibi çağdaşlığı yaşar ve yaşatır. Olması gereken bu. Çağdaşlık lafla olmaz. Bal bal demekle ağız tatlanmaz. Akşama kadar bal bal deseniz ağzınıza bal tadı gelmez. Balı tatmak veya tattırmak gerekir'' diye konuştu.

Engelliler konusunda faaliyet gösteren yaklaşık 200 civarında vakıf, dernek ve kuruluşla işbirliği içerisinde olduklarını belirten Çelik, ''Biz her şeyi değiştiremeyiz. Ama biz bir şeyi değiştirirsek birçok şey değişir. Her birimiz bir mum yakarsak eminim ki karartılmaya çalışılan ufuklarımız aydınlanır. Herkes üzerine düşeni yapsın. Yeter ki sosyal devlet anlayışını hissetsin'' dedi.

MUSTAFA KARDEŞİMİ SEVERİM

Bakan Çelik, konuşması sırasında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün eğitime yaptığı hizmetlerin önemli olduğunu belirterek, ''Mustafa kardeşimi severim. Ona hep söylerim (İyi adamsın, ama yanlış yerdesin) diye'' dedi.
Vakfın Kurucu Başkanı Mine Narin de bugün vakıf olarak en mutlu günlerini yaşadıklarını, açılışın yaptıkları okulda 85 çocuğa hizmet vereceklerini belirtti.
Konuşmaların ardından Bakan Çelik ve davetliler, okulu gezerek çocuklarla ilgilendi. Bu arada Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile birlikte basına poz veren Bakan Çelik, ''Düşman çatlatalım'' dedi. Açılışa, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ile otistik çocuklar ve aileleri katıldı.

GÜCÜ YETİYORSA BAYKAL GELSİN

Törenin çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıgül ise, "Bakan Çelik'in dediği gibi Sayın Baykal'ın gözleri hakikaten görmüyor. Gözleri görmüş olsa Şişli'ye gelir de yapmış olduğumuz okullara bakar. Milli Eğitim Bakanı farklı bir siyasi partiye sahip ama bizim yaptığımız okulları gezip görüyor. Okullardan dolayı teşekkür ediyorum. Peki Baykal ne yapıyor? Çömezlerini gönderip, 'Şişli'yi nasıl kazanırım?' diye. Bir kez daha söylüyorum; Buraya sakın çömezlerini gönderme. Gücün yetiyorsa, Allah'ını seviyorsan sen gel" diye konuştu