BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,04
HABER /  GÜNCEL

Bakan'dan Habertürk'e zor soru?

Aile ve Sosyal Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'den Habertürk'e zor soru... Acaba o gazeteyi...

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kocası tarafından bıçaklanan kadının fotoğrafının bir gazetede sürmanşet yapılmasıyla ilgili olarak, "Ölü bedenini sergilemek ölmüş bile olsa o kadının kişilik haklarını zedeler" dedi ve ekledi:

"O fotoğrafı evinize götürüp çocuklarınıza gösterebilir misiniz?"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bugün Habertürk'te yer alan kadına karşı şiddet haberi ve yayımlanan fotoğrafla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Fatma Şahin, kadına yönelik şiddeti işleyen haberlerde şiddetin toplumun ruh sağlığını olumsuz etkileyecek biçimde sergilenmemesi için azami özen gösterilmesi gerektiğinin açık olduğunu vurguladı.

Bakan Şahin, şöyle konuştu:

''Bugün bir gazetede sürmanşette yer verilen fotoğrafın, şiddete karşı duyarlılık yaratmanın ötesinde, eşi tarafından öldürülen bir kadının ölü bedenini sergileyerek, hayatını kaybetmiş de olsa en başta bir kadının kişilik haklarını zedelediğini düşünüyorum. Fotoğrafın bu biçimde kullanılmasının, maalesef basınımızda zaman zaman gördüğümüz etik ihlaller açısından da önemli bir sorun oluşturduğunu düşünüyorum.

O FOTOĞRAFI ÇOCUKLARINIZA GÖSTEREBİLİR MİSİNİZ?

Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde, toplumsal duyarlılığın yaratılması için en önemli destekçimiz olan medyanın, bu konuları dile getirirken daha duyarlı davranması gerektiğinin altını önemle çiziyorum. Yaşamını yitirenin çocuklarının durumunu göz önünde bulundurmadan, bu fotoğrafı sergileyen profesyonellik anlayışının, bugün hazırladıkları gazeteyi evlerine götürüp, çocuklarına gösterip gösteremeyecekleri konusunu da değerlendirmelerini diliyorum.''

Şahin, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda hazırladıkları kanun tasarısının, medyanın bu haberleri veriş biçimiyle ilgili konuları da kapsayacağını kaydetti.