BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.406,89
HABER /  GÜNCEL

Bakan’dan 14 Şubat uyarısı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, şirketlerin sermayelerini tamamlaması için son tarihin 14 Şubat olduğunu belirterek, “Sevgililer Gün...

Abone ol

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, şirketlerin sermayelerini tamamlaması için son tarihin 14 Şubat olduğunu belirterek, “Sevgililer Günü, şirketinizi de seviyorsanız sermayesini tamamlayın. Sevmiyorsanız, tamamlamayacaksanız tasfiye sürecine girer, tasfiyelerini sağlarız’’ dedi.
Bakan Yazıcı, Swiss Otel’de düzenlenen Elektronik Genel Kurul Sistemi toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Yazıcı, “Türkiye ekonomik ve ticari hayatına, Türk müteşebbisine önemli imkanlar sağlamıştır. Biz bu kanunla Türk müteşebbisine otoban yaptık. Türk Ticaret Kanunu, Türk müteşebbisine, ekonomik hayatımızın aktörleri bakımından bir otoban konumundadır. Bugün burada sizlerle paylaşacağımız Elektronik Genel Kurul Sistemi, Türk ticaret hayatına sağladığımız otobanda yürüyen son derece modern bir araçtır. Tasarım olarak otobanda en güzel, en verimli, en hızlı araç ne ise ticari hayatta da Elektronik Genel Kurul Sistemi o işlevi gören bir araç konumundadır” diye konuştu.

"BİZİM GÖREVİMİZ..."
Müteşebbislerin önünü açmanın görev olduğunu vurgulayan Bakan Yazıcı, “Bizim görevimiz Türkiye’ye kazanım sağlayan, Türkiye’nin ekonomik hayatının büyümesine katkı sağlayacak müteşebbisin önünü açmaktır. Siz Elektronik Genel Kurul Sistemi’ni uygulamak suretiyle zaman planlamasını yapabileceksiniz. Elektronik Genel Kurul Sistemi aracılığıyla ortak olduğunuz şirketin genel kurulunu ya da sahibi olduğunuz şirketin genel kurullarını yapabilirken her şeyi elektronik ortamda elinizdeki bilgisayarla gerçekleştirebileceksiniz’’ şeklinde konuştu.

SEVGİLİLER GÜNÜ
Şirketlerin sermayelerini tamamlaması konusunda son tarihin 14 Şubat olduğunu hatırlatan Bakan Yazıcı, “Bu eksikliği tamamlamanız için son gün 14 Şubat’tır. Unutmayın Sevgililer Günü. Sevgililer Günü şirketinizi de seviyorsanız sermayesini tamamlayın. Sevmiyorsanız, tamamlamayacaksanız tasfiye sürecine girer, tasfiyelerini sağlarız’’ dedi.
Tanıtım toplantısının ardından Bakan Yazıcı, geliştirilen Elektronik Genel Kurul Sistemi üzerinden örnek olarak oluşturulan bir şirketin genel kurul toplantısını izledi.
(İHA)