BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,83
ALTIN 2.423,12
HABER /  DÜNYA

Bakan’a ’faiz indirimi’ teşekkürü

Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Üst Kuruluşu Başkanı Nurettin Özdebir, OSB’lere uygulanan kredi faiz oranlarının düşürülmesi dolayısıyla Bil...

Abone ol

Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Üst Kuruluşu Başkanı Nurettin Özdebir, OSB’lere uygulanan kredi faiz oranlarının düşürülmesi dolayısıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’e bir teşekkür mektubu gönderdi.
Özdebir mektubunda, OSB ve küçük sanayi sitelerinde normal illerde faiz oranının 3’den 2’ye, gelişmiş illerde ise yüzde 6’dan 3’e indirilmesini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Özdebir, çevreyle barışık ve planlı sanayileşmenin temel unsurlarından biri olan Organize Sanayi Bölgelerinin Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden biri olduğunu belirterek, şunları ifade etti:
"Biz yıllardır, sağlıklı ve çevreye duyarlı sanayileşme için OSB’lerin en uygun yöntem olduğunu, kentler içine dağılmış sanayi işletmelerinin OSB’lerde toplanmasının teşvik edilmesini, OSB’lerin yatırımcılar için cazip hale getirilmesi gerektiğini ifade ettik. Bu bölgelere alt yapı yatırımları için sağlanan kredi faizlerinin düşürülmesi, bölgelerin daha rahat kredi kullanarak, altyapılarını biran önce bitirmelerini sağlayacaktır. Böylelikle, sanayicimizin ihtiyacı olan yatırım alanları daha uygun fiyatlarla temin edilmiş olacaktır."
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın faiz indirimi kararının 100 civarında OSB’nin faiz yükünü aşağıya çekeceğini de ifade eden Özdebir, mektubunda "Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, zatıalinize ve bu kararda emeği geçen herkese Türkiye’deki tüm OSB’ler adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.
(İHA)