BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.438,38
HABER /  DÜNYA

Bakan Yılmaz Kosovalı Türk aydınlarla

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Prizren'de Kosovalı Türk aydınlarla bir araya geldi.

Abone ol

Balkan temasları kapsamında Arnavutluk ziyareti ardından Kosova'ya geçen Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Priştine'deki resmi temasları ardından Kosovalı Türklerin çoğunlukta yaşadığı ve Türk askerinin konuşlu olduğu Prizren'de Kosovalı Türk aydınlarla bir araya geldi.

2 gün sürecek olan Kosova temasları çerçevesinde Prizren'deki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde Kosovalı Türk aydınların sorunlarını dinledi. Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ve Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan tarafından karşılanan Bakan Yılmaz, Türkiye'nin her türlü destekle Kosova halkının yanında olacağını ifade etti. Savunma Bakanı Yılmaz konuşması ardından, Kosovalı Türk aydınların sorunlarını dinledi. 

Kosova Geri Dönüş Bakanı Yardımcısı Rifat Krasniç'de kendisinin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu gibi Kosova'nın tek Türk belediyesi olan Mamuşa'da çok sayıda vatandaşın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu ve çocuklarının 18 yaşlarını doldurmasıyla Türkiye'de asker olmak zorunda olduklarını söyleyerek yardım istedi.

Savunma Bakanı Yılmaz, bu sorunun yazılı olarak Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine ulaştırılmasını istedi. Yaklaşık 2 saat süren toplantı ardından Bakan Yılmaz'a Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar bir akşam yemeği verdi. Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyetin Kosova temasları bugün de devam edecek. Toplantı ardından Yunus Emre Vakfı'nın ilk Genel Başkanı olan Bakan Yılmaz, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi yetkililerine ziyaret anısına plaket takdim etti.