BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Bakan Yıldız TÜPRAŞ’ı değerlendirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tüpraş’a yapılan denetimlerle ilgili bir açıklama yaptı. <br/>"Enerji Hanım" projesinin 17....

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tüpraş’a yapılan denetimlerle ilgili bir açıklama yaptı.
"Enerji Hanım" projesinin 17. toplantısı için Hakkari’ye gelen Bakan Yıldız, basın mensuplarının sorusu üzerine Tüpraş’ta yaşananlarla ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Yıldız, “Tüpraş’la alakalı bildiğiniz gibi vergi denetimiyle ağırlıklı bir süreçtir. Yalnızca bu zamana denk geldi. ‘Acaba başka bir siyasi gerekçesi var mıydı’ diyenlere çok net bir cevabımız var. Böyle bir gerekçe olamaz. Bu tür denetimler siyasi gerekçelerle değil teknik gerekçelerle yapılmaktadır. Bunlar önce onlarca yapılan denetim gibi bundan sonra da yapılacak onlarca denetimler gibi Tüpraş’ın ve diğer kuruluşların denetimleri vardır. Her zaman söylüyorum, EPDK bizim bir şirketimiz var ve o şirket vergi denetimleri ile alakalı denetime tabidir. Tüpraş Türkiye’nin en yüksek cirolu bir anonim şirketidir ve ciro itibarıyla da karlık itibarıyla da her zaman Türkiye’de ilk 5’te olmuştur. Ama böyle olması denetimlerde muaf olacağının anlamına gelmez. Bu ilk 5’e girmeyen firmalarda olduğu gibi onlarda denetime tabidir. Türkiye’de ilk 5’e giren limanlarda denetime tabidir. Eğer bu süreci yalnızca Gezi Parkı olaylarıyla ve siyasi olaylarla ilişkilendirmek istersek bundan önce yapılan denetimleri o zaman iptal edememiş oluruz ve doğru bir yaklaşım olmaz. O yüzden bu tür denetimlerle alakalı zamanlama şu anda bu ana denk gelmiştir. Denetim sonuçları, denetim sonunda belli olur. O açıdan bizim şimdiden peşinen bir şey söylememiz doğru olmaz. Şu anda onlarca, yüzlerce firmanın denetimi yapılmaktadır. Ancak ne için Tüpraş yönetimi kamuoyunda konuşulmaktadır, bunu açıkçası ben çok doğru bulmuyorum” dedi.
Bakan Yıldız daha sonra "Enerji Hanım" programında çekilişe katıldı. Bakan Yıldız, Vali Alimoğlu ve beraberindekilerle birlikte Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu’nu da makamında ziyaret etti. Bakan Yıldız, ardından çarşı merkezinde vatandaşlar ve esnaflarla bir araya gelerek tek tek tokalaştı. Bir çiğköftecinin tezgahına geçen Bakan Yıldız, burada çiğköfte alarak Başbakan’a Hakkari’den çiğköfte götüreceğini söyledi. AK Parti Hakkari İl Teşkilatı’nı da ziyaret eden Bakan Yıldız, daha sonra helikopterle Hakkari’den ayrıldı.
(İHA)