BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bakan Yıldız Rumları böyle uyardı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rumların Akdeniz'de petrol aramasının neden hukuk dışı oyduğunu anlattı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Kıbrıs Rum Kesimi'nin Akdeniz'e petrol arayacağını duyurması gündemin üst sıralarına tırmandı. Bakan Yıldız, böyle bir uygulamaya gidilmesi halinde Türkiye'nin tepkisini, "Sonuçları ne olur derseniz hep beraber izleriz. Bu noktaya getirilmesini bahse temenni etmem" sözleriyle dile getirdi.

Kanal 24 televizyonuna konuk olan Yıldız, enerjiyle ilgili kamuoyunun merak ettiği konulara açıklık getirdi. Rumlar'ın petrol arama kararına hükümetin neden tepki gösterdiğiyle ilgili soruya Yıldız Karadeniz örneğiyle cevap verdi:

KARADENİZ'DE İZİN VAR AKDENİZ'DE SINIRLAR NETLEŞMEDİ

"Ben şu anda Selanik'te petrol araması uluslararası hukuka uyar mı? Anlaşma yapılmadıysa petrol arayamamam. Denizlerin de sınırları var. Akdeniz'de 12 mil konusu yoktur. Karadeniz'de olduğu gibi bütün ülkeler anlaşmaları gereği haklar çerçevesinde petrol aranıyor. 

HEP BERABER İZLERİZ

İzin istiyorsa bu sebepte izin almalı. Mutakabat sınırımız yok. Sınırları netleşmemiş bölgede petrol ararsanız bizim de hakkımız var dedirsiniz. Sınırın zorlanması yetkililerin gerdirmesi doğru değil. Sonuçları ne olur derseniz hep beraber izleriz. Bu noktaya getirilmesini bahse temenni etmem. "

HAYSİYETİM ADINA 1 LİRA FAZLA VERİRİM

İsrail ile enerji yatırımlarının geleceği ne olacak sorusuna Bakan Yıldız, "Onur siyasetten arındırılamaz" cevabını verdi:

"Ben giderim gerekirse haysiyetim adına 1 liraya fazlasını verir başkasından alırım. Ortam düzelmeden benim İsrail ile proje geliştirmem mümkün mü? Vatandaşımız buna sıcak bakar mı siyasetten onurumuzdan arındırılamaz dediğim enerji projeleri bunlar."