BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,79
ALTIN 2.411,56
HABER /  DÜNYA

Bakan, ’Yeni Gelir Vergisi Kanunu’nu anlattı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yeni Gelir Vergisi Kanunu ile şu anda geçerli olan vergi oranlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını aç...

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yeni Gelir Vergisi Kanunu ile şu anda geçerli olan vergi oranlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını açıkladı.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vergi Geliri Kanunu Taslağı’nı kamuoyuna tanıttı. Sade ve anlaşılır bir kanun taslağı hazırladıklarını belirten Şimşek, Yeni Gelir Vergisi Kanunu ile şu anda geçerli olan vergi oranlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını açıkladı.
Esnafın vergi yükünü artıracak bir düzenlemenin yapılmadığını ifade eden Şimşek, genç girişimcilere teşviğin arttığına dikkati çekerek, ilk kez mükellef olacak 29 yaşını aşmamış genç girişimcilerin üç yıl boyunca vergi ödemeyeceğini bildirdi.
Şimşek, yeni yasa kapsamında beyanname verme süresinin bir ay öne çekildiğini belirterek, dördüncü dönemin kaldırılacağını söyledi.
Türkiye’de 3 yıldan fazla kalan yabancı yatırımcıların ve basın mensuplarının vergi mükellefi olacağını dile getiren Şimşek, futbolculara özel bir düzenlemenin olmadığını kaydederek, genel düzenlemenin söz konusu olduğunu bildirdi.

KONUTTA İSTİSNA
Konut sahipleriyle ilgili istisnaya da açıklık getiren Şimşek, elde edilen kazançtan 5 yıl sonra istisnanın söz konusu olduğunu ifade ederek, “Şimdi ne zaman satarsanız satın o istisna söz konusu olacak tabi yeni konut almak şartıyla. İkinci konutta 2 yıldan sonra yüzde 40, 3 yıldan sonra yüzde 50, 4 yıldan sonra yüzde 60 ve 5 yıldan sonra yüzde 75’lik istisna söz konusu olacak” dedi.
(İHA)